Káosz az angliai reptereken

0

Éppen a magyarok által leginkább használt angliai repülőtereken vannak a legnagyobb problémák a hó és a szélsőséges időjárás miatt. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a helyzet gyorsan megoldódik.

Már szerda este és éjszaka komoly fennakadásokat okozott a szélsőséges időjárás például a Stansted és a Luton reptereken. Előbbin kétszer is le kellett zárni a kifutópályát, összesen 27 induló és ugyanannyi érkező járatot töröltek vagy volt jelentős késés. Lutonban 50 ilyen eset volt.

Az előrejelzések szerint a helyzet csütörtökön sem javul, mivel a hideg miatt a gépeket jégteleníteni kell. Minden utas figyelmét felhívták, hogy tájékozódjon, mielőtt elindulna a repülőtérre.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A meteorológusok szerint szerte az Egyesült Királyságban fagypont alatt várható csütörtökön napközben és este a hőmérséklet, Skócia és Wales egyes részein akár mínusz 10 Celsius fok is lehet.

Visszatérve a repülőterekre, Stansteden mintegy 300 utas rekedt szerda éjszaka, miközben újrafoglalásra vártak, miután a gépük a rendkívüli időjárás miatt nem szállt fel.

A személyzet mobilágyakat és takarókat osztogatott azoknak, akik nem tudtak hazamenni, vagy nem találtak maguknak megfelelő szálláslehetőséget a közelben.

Egyes hírek szerint a törölt járatok utasai órákat vártak a már feladott poggyászaikra, sokan panaszkodtak a megfelelő hivatalos tájékoztatás hiányára.

„A szélsőséges időjárás miatt a Ryanair és az EasyJet is több járatát törölte. Mintegy 300 utas várakozik arra, hogy újrafoglalják a jegyüket” – közölte még szerdán a Stansted egyik szóvivője, aki hangsúlyozta, hogy ingyen ételt és italt osztanak az ott ragadtaknak.

Az EasyJet közleményben közölte, hogy nyolc induló és érkező járatot törölt a Stansteden, másik hármat pedig más repülőterekre irányított át.

A Ryanair szóvivője is sajnálattal közölte, hogy a havazás miatt a liverpooli, a lutoni és a stanstedi reptéren több járatot is törölniük kellett. Ugyanakkor megnyugtatott mindenkit, hogy csütörtökön csak kisebb késésekkel kell számolni, de felhívta a figyelmet, hogy reptérre indulás előtt érdemes ellenőrizni, indul-e az adott járat.

(Fotó: twitter.com/SophiaSleigh)

Share.

About Author

Leave A Reply