Kanye West és egy meglepően ízléses lakás

0

A rapperek között idén (legalábbis a bevételeket tekintve) a csúcsra érő Kanye West nem feltétlenül és nem mindig a kiváló ízléséről volt híres, ám azért akad olyan ingatlan, amit kifejezetten stílusosan sikerült megálmodnia. Persze nem egyedül.

Kanye West a Forbes szerint megelőzte Jay-Z-t a hip-hop legtöbbet kereső előadóinak listáján. A kissé excentrikus rapper az idén júniusig tartó pénzügyi évben 150 millió dollárt keresett, ami majdnem a duplája Jay-Z 81 millió dolláros bevételeinek.

A rapper mostanában rámozdult az ingatlanpiacra, egy tavalyi interjúban egyenesen úgy fogalmazott, hogy minden idők legnagyobb ingatlanfejlesztője akar lenni, „az, ami Howard Hughes volt a repülésnek vagy Henry Ford az autóknak”.

Ennek megfelelően vásárol is rendesen, nehéz lenne felsorolni, hogy hol mindenhol vannak ingatlanjai. Maga a család a kaliforniai Hidden Hillsben él egy 60 millió dollár értékű házban. (Minderről itt írtunk bővebben.)

A New York-i Sohóban lévő West Houston Street-i lakása egészen pazarra sikerült, amiben persze nagy része volt az olasz dizájnernek, Claudio Silvestrinnek is.

A kortárs minimalizmus mesterének tartott szakember már több díjat is nyert egyszerű, lényegre törő esztétikájával (őt dicséri a torinói Kortárs Művészetek Múzeuma és az 1999-2007 között megnyitott Giorgio Armani-üzletek sokasága), és ezt tökéletesen sikerült megismételni Kanye West lakásában is.

Az alig 250 négyzetméteres (amerikai mércével kicsi, igaz, New York-ival egész méretes) lakás rendkívül világos, köszönhetően a 13 hatalmas ablaknak, persze a panoráma is gyönyörű.

A Spaces.com szerint a minimalista, egy hálószobás lakást 3 millió dollárért vette meg a ház egy másik lakója. A negyedik emeleti lakásból így végül egy loftot alkottak a természetesség (színekben, anyagokban és formákban egyaránt) jegyében.

Az ingatlanban érdekes módon meglehetősen domináns a konyhai, egyetlen kőből faragott sziget, ami voltaképpen meghatározza a minimalista és semlegességet sugalló érzést.

A konyha szinte észrevétlenül folyik át egy méretes nappali/étkezőbe anélkül, hogy megtörné ezt a hangulatot. Ami aztán tart a szintén nem kicsi hálószobában (lakosztályban) is.

Kanye West volt New York-i otthonának nagy előnye, hogy viszonylag könnyen kialakítható benne még egy plusz vendégszoba.

Ilyen házban él egy szuperproducer

Share.

About Author

Leave A Reply