Kanadai üvegplafon

0

Határátkelőként sokan szembesülnek azzal, hogy bizony még a legjobb szándék mellett is van „üvegplafon”, már csak azért is, mert a helyieknek általában jóval több évük volt arra, hogy bedolgozzák magukat egy adott területre. Ezzel szembesült a Juharszirup blog szerzője is.

„2017. júniusban landoltunk Torontóban és szerencsém volt, meg rá is éreztem, hogy mire van szükség a kanadai munkaerő piacon és mindössze 3 hét munkakeresés után 2017. júliusban kezdtem egy torontói szoftvercégnél senior IT projekt menedzserként, ahol mindössze és szerencsére csak 9 hónapig dolgoztam.

Ez egy nagyon gáz cég volt óriási fluktuációval és igazán mérgező munkahelyi légkörrel, de segített, hogy megvessem a lábam a kanadai munkaerő-piacon és összegyűjtsek annyi tapasztalatot, hogy eséllyel pályázzak egy komolyabb céghez.

Hat hónap munkaviszony után kezdtem újra munkát keresni és három hónap próbálkozás után 2018. márciusban hagytam ott az első kanadai munkahelyem és egy nagy pénzügyi csoport biztosítójának kezdtem dolgozni Senior IT PM-ként.

Ennél a nagy biztosítónál egy olyan csapatban kezdtem, akik „berepülő pilótaként” működnek, azaz ahhoz a portfólióhoz (biztosítás, befektetés, ügynöki támogatás, stb.) mennek IT-projektet vezetni, ahol projektmenedzserre van szükség.

Így igazán mély ismeretük nem alakul ki az adott portfólióról és az ott használt IT rendszerekről, de pár év alatt sok területet meg tudnak ismerni és széles kapcsolati hálót tudnak kiépíteni a cégen belül.

Az első projektem a biztosítási portfólióban volt és a teljesítményem alapján megkérdezték, hogy lenne-e kedvem specializálódni és fixen a biztosítási csapathoz csatlakozni.

Mivel azt láttam, hogy a biztosítási csapatnak nagyon jó a dinamikája és ez hiányzott a másik csapat esetében, ezért igent mondtam. A munkaköröm nem változott ezen a ponton, sőt a biztosítási termékfejlesztési projektem is megtartottam, mert már eleve a biztosítási területnek dolgoztam.

A váltással egy új lehetőséghez is jutottam, amikor a portfóliómenedzser 3 hónapos szabira ment és megkértek, hogy helyettesítsem.

Az új feladatkörben szabad kezet kaptam és magam alakíthattam ki, hogy portfólió menedzserként mire fókuszálok és ez jól sikerült, mert 2019. szeptembertől már „főállású” biztosítási portfólió menedzserként dolgoztam és 2020. márciustól a befektetési területet is hozzátették a feladatkörömhöz. (…)

A 2020-as évem főleg azzal telt, hogy finom hangoltam a portfólió menedzseri feladatköröm és létrehoztam egy olyan „best practice-t”, amit több terület is átvett.

És ezzel meg is érkezünk 2020 decemberéhez, amikor 2 év és 9 hónapja dolgozom a jelenlegi munkáltatómnak és ez alatt az idő alatt 2 jelentősen eltérő munkaköröm volt (IT projektmenedzser és portfoliómenedzser) és ezzel együtt 2 különböző csapatban, 4 vezető alatt dolgoztam.

Mivel Magyarországon elég komoly felelősséggel rendelkező vezetőként dolgoztam, ezért menedzsereim tisztában vannak/voltak vele, hogy a jelenlegi menedzseri munkakörömből igazgatói szintre szeretnék tovább lépni. Ezen aktívan dolgozom, de az elmúlt bő egy évben csak sikertelen belső pályázataim voltak.

Néhány esetben kaptam visszajelzést is és alapvetően azzal van a gond, hogy mindig van egy jelölt, aki vagy a cégünknél (ami több ezer embert jelent) vagy külsősként Kanadában pontosan azt csinálta, amiről az állás szól, miközben én legfeljebb európai/magyar tapasztalatot tudok felmutatni.

Ez pedig ebben a nagyon konzervatív kanadai közegben azt jelentette, hogy eddig még nem kaptam lehetőséget, hogy előrébb lépjek.

Jött is a fejvakarás, hogy a jelenlegi munkakörömben hogyan tudok releváns és kanadai projekt „delivery”- vagy programmenedzsment tapasztalatot összegyűjteni, mert ezek a területek, ahova tovább szeretnék lépni. (…)

Pár hónapja jelentkeztem egy program igazgatói munkára, de az ügynöktámogatási IT-terület vezetője nem volt biztos benne, hogy az üzleti terület elkötelezett marad és a program tényleg hosszú távon fut majd, ezért külsős igazgatót vett fel szerződésesként (contract position).

De emlékezett rá, hogy én is jelentkeztem erre az állásra és a program indulása után pár hónappal megkerestek egy ajánlattal, hogy csatlakozzak ehhez az amúgy nagyon izgalmas programhoz egy vegyes program menedzser + projekt menedzser munkakörben. (…)

Ha elfogadom az ajánlatot, akkor ismét benne leszek a mély vízben, mert a projekt menedzserek elég nagy nyomás alatt vannak a cégünknél, főleg egy ilyen kiemelt, tizenmillió dolláros program esetében. Cserébe megismerhetek egy teljesen új területet és az ott használt rendszereket és nem utolsó sorban lesz program menedzsment tapasztalatom a cégen belül.”

Hogy mi lett a döntés és mik lesznek a következményei, kiderül az eredeti posztból.

Hálás vagyok, hogy Kanadában élek

(Fotó: deskmag)

Share.

About Author

Leave A Reply