Kanadai tél – naná, hogy korcsolya!

0

Amikor a Juharszirup blog szerzői Kanadába költöztek, gyorsan rájöttek, hogy arrafelé a tél hosszú és érdemes olyan hobbit találni, amivel a telet lehet élvezni, különben becsavarodik az ember 5 hideg hónap alatt. Adta magát a megoldás: a korcsolya.

„Torontóban szinte minden környéken van egy szuper műjeges kültéri pálya, ahol ingyen (!) lehet korcsolyázni, ami kiváló alkalom, hogy a levegőn legyünk és aktívak maradjunk.

Ezért már az első telünk során az egész családot felszereltük egy használt sportszereket árusító boltból kb. 300 dollárért korival, sisakkal és más védelmi berendezésekkel.

Az akkor 4-5 éves Márkot be is írattuk egy koritanfolyamra, de csak mérsékelt sikerrel. Nyolc hét alatt éppen csak az alapokat tanulta meg és közel 7 éves koráig nem volt hajlandó a kori-trainere nélkül jégre menni. Az sem zavarta, hogy körülötte mindenfele cikáztak a 4-5 éves gyerekek, akiket szüleik lehet, hogy előbb tanítottak korizni, mint járni.

Egyébként a képen látható egy „korcsolyatréner”, 20-30 dollárért lehet venni használtan. Okos találmány, de sok szülő inkább nem adja a gyerekének, mert túl kényelmes és a gyerek nehezen „teszi le” később. Lásd a mi példánkat.

Mivel magam pedig 42 éves fejjel kezdtem korizni, ezért a biztonságom érdekében jobbnak láttam, ha beiratkozom egy felnőtt tanfolyamra, mert Torontóban a city szervezésében olyan is van aprópénzért.

Ez arra volt jó, hogy pár hét után óvatosan elcsúszkáltam és mivel a tanfolyam péntek este volt, ezért Gábor barátommal rászoktunk arra, hogy a kori után beültünk a Yonge-on a Monk’s Table-be és söröztünk egyet. Kiváló tél volt, azóta is visszasírom.

Azóta sok minden változott, a Monk Table még a járvány előtt végleg bezárt, Gábor és családja Budapesten élnek és családunk 2018 óta pedig Torontó helyett Kitchener-Waterlooban él, ahol mások a koris feltételek.

Ebben a régióban például nincsenek kültéri műjégpályák, mint Torontóban, de cserébe van jópár fedett jégcsarnok (RIM Park, Activa Arena, Kitchener Memorial Auditorium, MacLaren Arena, stb).

A kanadai jégcsarnokok szuper létesítmények, van, amiben több teljes méretű hokipálya van és mellette pár kisebb pálya, ahol megy a hoki- és műkorcsolya edzés a gyerekeknek.

Ezek a csarnokok jól kihasználtak, de így is hetente néhány alkalommal be lehet menni „public skating”-re, amikor éppen nincsen meccs vagy edzés. A belépődíj kibírható, családonként 15 kb dollár.

(Az élelmesebbeknek még fizetni sem kell, mert minden arénában van legalább egy olyan alkalom havonta, amikor ingyen lehet korizni és 5-6 arénával számolva simán kijön a heti egy ingyenes alkalom.)”

A teljes posztot itt találjátok.

Kanadai üvegplafon

Share.

About Author

Leave A Reply