Kanada pont téged vár?

0

Egyáltalán nincs kizárva, ugyanis az észak-amerikai ország kormánya éppen most jelentette be, hogy három év alatt egymillió gazdasági bevándorlót akar befogadni.

Az okok ezúttal nem humanitáriusak, hanem merőben gazdaságiak: a kormány ugyanis így látja lehetségesnek a gazdaság és az innováció felpörgetését. A kormánytervezet – melyet a Bloomberg ismertetett – a tartós letelepedési engedélyek számának fokozatos növelését tervezi, méghozzá jövőre 310 ezer, 2019-ben 330 ezer, míg 2020-ban 340 ezer engedélyt akarnak kiadni.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Ezzel az állandó tartózkodási és munkavállalási engedéllyel rendelkezők száma elérné a lakosság egy százalékát.

Ahogy azt a bevándorlással foglalkozó (egyébként részben szomáliai származású) miniszter, Ahmed Hussen elmondta, a bevándorlók tehetségükkel hozzájárulnak majd a gazdasági növekedéshez és innovációhoz, és segítenek hazánkat megtartani a globális gazdaság élvonalában.

Kanada már a jelenlegi gazdasági növekedést is részben bevándorlók munkájával érte el, 2011 és 2015 között évente átlagosan 259 542 bevándorló kapott letelepedési engedélyt a mintegy 35 milliós országban.

A bevándorlók zöme Ázsiából – főleg a Közel-Keletről – jött, miként az sem csoda, hogy a várakozások szerint 2031-re már a népesség több, mint negyedét (28 százalékát) teszik ki azok, akik nem Kanadában látták meg a napvilágot.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Share.

About Author

Leave A Reply