Kanada és az iskolai szexedukáció

0

Kicsit még rugózunk az észak-amerikai ország szexuális nevelési rendszerén, már csak azért is, mert nem árt tisztába tenni azokat a bornírtságokat, melyekkel a Kanadából hazatért Cúth Szakállas Katalin fárasztotta a magyar nézőket a Hír TV-ben (talán még emlékeztek: nemváltoztatás alá vetett óvodások és hasonló okosságok).

Attilának három gyermeke van, Ontarióban, a fővároshoz közel él 2000 óta. Fiai 12 és 14 évesek, lánya pedig 10.

„A gyerekek sokszor vonakodnak pont a szüleikhez fordulni a szexszel kapcsolatos kérdéseikkel, illetve vannak olyan családok, ahol a prűd légkör eleve megakadályozza, hogy szóbahozzák a témát. Helyesnek tartom az iskolai szexedukációt, mert így legalább nem a haverok világosítják fel egymást” – mondta a 24.hu-nak.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Hasonló véleményen van a torontói Réka, akinek egy tízéves kislánya van.

„Szerintem a szexedukációnál sokkal károsabb a gyerekek fejlődésére a pornó, amivel szinte minden gyerek elkerülhetetlenül találkozik már 12 éves kora előtt. Az iskolai szexedukációnak éppen az a célja, hogy a gyerekek ne a pornóból szerezzenek információt a szexualitásról, ne onnan tanulják meg, hogyan kell bánni egymással” – hangsúlyozta.

A kétgyermekes Gabriella Ontarióban, azon belül is Hamiltonban él. Lánya 16 éves, az általános iskolában elsősorban a test változásairól, a menstruációról, a pubertásról esett szó.

Ontario konzervatív vezetése megtartotta az előző, liberális kormány szexedukációs tantervét, amiben szerepel a beleegyezés fontossága, a drogprevenció, a bántalmazás megelőzése és az internetes zaklatással szembeni védekezés is. A tanterv kialakításába egyébként a térségben jelenlevő nagyobb vallási közösségek képviselőit is bevonták.

Nemi oktatás Kanadában

Share.

About Author

Leave A Reply