Kálvária költözéskor

0

Egy költözés kapcsán előfordul némi bosszankodás – ez jutott Svájci S(CH)apka osztályrészéül is. A sztori lényege, hogy a lakás tulajdonosa immár negyed éve húzza-halasztja a kaució visszafizetését különböző okokra hivatkozva. Itt kapcsolódunk be a történetbe.

“Van egy kedves ismerősünk, aki jobban van felvértezve svájci jogból, mint mi, így felhívta az embert, hogy fizessen. Na, ami ezután következett, attól a hajam az égnek állt.

A „kiscsávó” elkezdett arról hablatyolni, hogy nem lett rendesen kifestve és kitakarítva a ház.

Mi van???? Direkt hívtunk festőt és takarító céget, akik elvégezték a munkát, és természetesen számlát is állítottak ki róla. (…)

Eddig az összes költözésünk (volt pár) alkalmával egyetlen olyan eset volt, ahol mindenféle jogi csűr-csavar nélkül sikerült eljönni. Meglehetősen rossz az arány. (…) Itt még nincs vége a kálváriának, a szervíz sem fizette még vissza a jogtalanul kiállított számlát, a garanciális javítás miatt. (…)

Persze, értem a gondolatmenetet. Itt is lecsípünk egy picit, meg ott is, és már jobban mutat a büdzsé. Arról most nem is beszélek, hogy a hülye külföldit sokkal egyszerűbb megvezetni. Ellenben adok munkát a Betreibungsamtnak.

Legalább a sok állami irodakukac dolgozik egy kicsit a pénzéért.”

A teljes történetet (az előzményekkel együtt) ide kattintva olvashatjátok el.

Share.

About Author

Leave A Reply