Juventus: egy legendás klub magyarokkal

0

Torinóról sok minden eszébe juthat az embernek (például a FIAT-gyár vagy a Savoya-család királyi rezidenciái), de aki szereti a futballt, annak a Juventus alighanem az elsők között ugrik be. Nos, Olaszmamma meglátogatta a klubot és magyar vonatkozásokat is talált.

„Fejet kellett hajtanom nekem is a Juve húzóereje előtt, így esett, hogy nyolc évvel a nyitás után engem is beszippantott végre a Juventus múzeum, és végigjártam egy stadiontúrát is.

A Juventus múzeum 2016. május 16-án nyitotta meg a kapuit a nagyközönség előtt, és igazi csemege a focirajongóknak, meg egyébként azoknak is, akik kevésbé tartják izgalmasnak a labdarúgást.

Az én idegeimet például egyáltalán nem borzolják a meccsek, nem követem a bajnokságot sem (úgyis minden évben a Juventus nyer), de nagyon élveztem azt a nagyjából egy órát, amit itt töltöttünk.

Abszolút interaktív az egész, de persze nem hiányoznak a kiállított relikviák sem, és van egy csomó magyar vonatkozás is. Szégyenszemre itt kellett megtudnom, hogy a Juventus két első edzője is magyar volt (Károly Jenő és Viola József).

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Megtudtam azt is, hogy volt egykor a csapatnak egy magyar játékosa, Hirzer József, akit imádtak a helyiek, és fantasztikus képességei miatt egyszerűen csak gazellának nevezték.

A múzeum végigvezet a csapat egész történetén, kontextusba helyezve az, ezért jó kis történelemóra is, megismerhetjük belőle a 19. sz. végi – 20. századi olasz történelem legfontosabb eseményeit is.

1500 négyzetméter a kiállítási terület, rengeteg a multimédiás tartalom, remek szórakozás. de tényleg, és Olaszország ötven leglátogatottab múzeuma között tartják számon.

Az igazi rajongók azonban nem elégedhetnek meg pusztán a múzeum meglátogatásával, a legnagyobb élményt a stadiontúra jelenti.

Csak a stadiont azonban nem lehet meglátogatni, csak kombinált jeggyel juthatunk be, azaz ha meg akarjuk nézni Ronaldo öltözőszekrényét, előtte be kell járnunk a kiállítást is.

A stadionon lelkes személyzet vezet végig, és a lelátón kívül bebocsátást nyerünk a legexkluzívabb VIP-szalonokba, ahol elegáns vacsora keretében nézik a meccset azok, akik erre óriási összegeket költenek.

Bemehetünk az öltözőbe, ahol sorban állhatunk Buffon vagy Cristiano Ronaldo helye előtt, hogy elkattinthassunk pár rosszul sikerült képet, megmutatják, hogy hol tartják a sajtótájékoztatókat, egyszóval teljes az élmény.”

Amiből ide kattintva részesülhettek mélyebben.

Az olasz espresso titka

Share.

About Author

Leave A Reply