Jön Kína válasza a Rolls-Royce-ra

0

Azért az élet még ezekben a hetekben sem áll meg teljesen, Kínában például megjelentek az első, nem hivatalos képek a Hongqi L4 luxuslimuzinról, amit az ázsiai országban a Rolls-Royce riválisának szánnak. Azért mi maradnánk az eredetinél…

A Hongqi már eleve egy luxusmárka (gyártója az állami tulajdonban lévő FAW Group) és van némi gyakorlatuk a luxuslimuzinok gyártásában, hiszen hat évtizede készítik a kínai kormányzati autókat (ezzel egyúttal a legrégibb kínai személyautógyárnak is számítanak).

A márka zászlóshajóját, a Hongqi L5-öt nem más, mint Jeremy Clarkson tesztelte a Grand Tour című műsorban.

Miként neve is mutatja, az L4 egy szinttel lejjebb lesz luxusban, mint az L5. Hivatalos képek egyelőre még nincsenek róla, de nem hivatalosak azért már kiszivárogtak. Speciel mi nem hiszünk a véletlenekben (Kínában pláne nem…), szóval jó esély van rá, hogy az autó valóban ilyen lesz.

Az jó kérdés, hogy a Rolls-Royce-nak van-e mitől tartania (tippünk: nincs), mindenesetre a Hongqi komolyan gondolja a globális terjeszkedést. Olyannyira, hogy vezető dizájnernek elhozták Giles Taylort, aki (minő meglepetés) korábban éppen a Rolls-Royce-nál töltötte be ezt a pozíciót.

Ő tavaly már megpendítette, hogy a cég egy millió dolláros autón dolgozik, és noha ez aligha az L4 lesz, de egynek azért ez sem rossz. Az L5-höz hasonlít a retrókinézetben, és persze aligha véletlenül jut eszünkbe a vörös zászló a motorháztetőn látható szimbólumról.

Az L4-et a hírek szerint egy V8-as, 4 literes, 400 lóerős ikerturbó motor hajtja majd.

Az utastérről csak egyetlen fotó szivárgott ki, azon az látszik, hogy elsősorban fával és bőrrel dolgoztak a tervezők, a konzol pedig kicsit a Teslára emlékeztet a maga hatalmas érintőképernyős kijelzőjével.

Árról természetesen egyelőre nincs szó.

Kissé furcsa a kínai luxusautó

Share.

About Author

Leave A Reply