Jön az Európai Egyesült Államok?

1

Komoly bajok vannak Németországban, ahol egyelőre nem sikerült kormányt alakítani. Az először kategorikusan elzárkózó szociáldemokraták mintha lassan beadnák a derekukat, legalábbis a kongresszus a koalíciós tárgyalások megkezdéséről döntött. De mit akarnak a királycsináló szocdemek?

Martin Schulz pártelnök beszédében hangsúlyozta: „nem muszáj mindenáron kormányoznunk, de nem is szabad mindenáron azt akarni, hogy ne kormányozzunk”.

A német szociáldemokrata párt egy szorosabban együttműködő, szövetségi Európát szeretne, olyat, mint az USA: „Egy európai alkotmányos egyezményt akarok, amely egy új, szövetségi Európát hív életre” – szólalt fel a kongresszuson.

Németországi munkalehetőségek a Határátkelőn egy kattintásra!

A párt vezetője szerint 2025-re létre kellene hozni az Európai Egyesült Államokat, amelyet a következő kritériumokhoz kötne:

 1. Az egyezményt elkészültét követően azt valamennyi tagállamnak jóvá kell hagynia.
 1. Amelyek ezt megtagadják, automatikusan lépjenek az EU-ból.

Egy egységesebb EU víziójával lehetséges a klímaváltozás vagy a tömeges migráció kezelése, tovább menve hozzátette még: csak egy egységesebb EU kényszerítheti az olyan internetes óriásokat, mint a Google vagy a Facebook, hogy tartsák tiszteletben a civil jogokat és csak egy ilyen EU lehet képes megakadályozni, hogy az óriás cégek kibújjanak az adófizetés alól.

Martin Schulz kiemelte: az eurózónának több beruházásra, közös pénzügyminiszterre és költségvetésre van szüksége, így ha ismételten az Angela Merkel féle koalíció mellett döntenek, akkor Berlinnek változtatnia kell megszorításokra épülő politikáján.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: Getty Images)

Share.

About Author

1 hozzászólás

 1. Ne higgyétek ela Schulz dumát! Ha hatalmat lehet koncentrálni, de az állampolg felelősséget és kötelességet nem!

  Azt mondja : Szavazz rám, adj nekem több hatalmat, befolyást, megvédelek titeket birkákat “az internetes óriásoktól” (Google, FB & Co.)
  Miközben ő úgysem fog tudni megvédeni.
  Megvédeni csak is Te tudod saját magadat megvédeni a Tudással!

  Tudással, Amit nem adnak ingyen. Pl. ha direkt független szakmai egyesületekben tárgyaljuk meg az adatvédelem témáját. És úgy terjesztik fel az ügyet.
  De nem úgy, hogy nagy kényelmesen balga birka módjára a Schulz ra szavazni. Meg hinni nekik, hogy majd ők elintéznek mindent.

  Ezt az olcsó dumát! Csak saját magának akar nagyobb hatalmat és pénzt! Jön ezzel a süket dumával, hogy “közös pénzügy miniszter és még nagyobb közös büdzsé” Ezzel csak még több pénzt akar elvonni az EU polgáraitól!

  Még nagyobb befolyást akarnak. Nem a Mi javunkat akarják,

  Mivel Semmi felelősséget nem lehet átruházni, csak a hatalmat h majd ő dönt. (hinni egy idegennek, mint egy birka!

  Ezek bújtatottan a saját hatalmukat akarják kiterjeszteni.
  Úgyanigy az Euró! Az olaszok is rácsesztek az Euro imádattal. Nem szabad hagyni h behúzzanak a csőbe! Pokolba a németek Euro jával!

  Független magyar monetáris politikát és döntési hatalmat megtartani tűzön vízen át!
  (röviden: ne higgyetek az EU maszlagban, sem!)

  Maradjunk függetlenek!

  Brave heart! Új erő kell Magyarországon!
  Az öreg hatalom mániás politikusoknak egy szavát se higgyétek! Romlott mind!
  Új erőt, új egészséget Magyarországon!

Leave A Reply