Jön a Tesla-gyilkosnak szánt Porsche

0

A Porsche Macan EV 2022-ben léphet a piacra. A német autógyár arra számít, hogy lenyomhatják vele a Tesla Y modelljét.

Komolyan veszi a Porsche az elektromos paletta bővítését. A tavaly bemutatott Taycan után a németek nem állnak le. Az eddig is többé-kevésbé nyílt titok volt, hogy a Porsche szeretne egy elektromos változatot a Macan crossovernek is.

Az Automobilwoche most a Porsche elnökségének fejlesztésért felelős tagjára, Michael Steinerre hivatkozva megszellőztetett egy viszonylag konkrét időpontot is, ezek szerint az elektromos Macan 2022 végére várható,

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a modell hivatalos bemutatója alighanem 2022 közepére várható, valószínűleg senkit sem sokkolna, ha a helyszín a frankfurti motorshow lenne.

A Porschénak nem lesz egyszerű dolga, már csak azért sem, mert körülbelül vele egy időben érkezhet meg a piacra az Audi saját elektromos autója, a Q4 e-tron.

Van még pletykánk ezen kívül is, eszerint a Porsche Macan 2024-ig teljesen elektromossá válhat, ami a szerencsejátéknak egy érdekes formája a németek részéről, hiszen az elmúlt években ez a legnépszerűbb modeljük.

Visszatérve a Porsche Macan EV-re, technikai specifikációkról egyelőre nem tudunk beszámolni, de nagyjából hasonlót várhatunk tőle, mint a Taycantól, jó eséllyel nagyobb akkumulátorral.

Újragondolta szuperautóját a McLaren

Share.

About Author

Leave A Reply