Jók a románok a németeknél

0

Legalábbis a német külügyminiszter szerint, aki a napokban Bukarestben tárgyalva fogalmazott úgy, hogy a románok a legjobban beilleszkedett külföldi vendégmunkások közé tartoznak.

Németország profitál abból, hogy sok román dolgozik vagy tanul az országban – jelentette ki Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter a héten Bukarestben, ahol román kollégájával, Bogdan Aurescuval találkozott.

Egy közelmúltban megjelent tanulmány ugyanis rácáfolt azokra az előítéleteken alapuló híradásokra, amelyek rossz fényben tüntették fel a Németországban élő mintegy 350 ezer fős román közösséget – írta az MTI.

A német külügyminiszter azt is hangsúlyozta, hogy Romániában egy olyan, 900 éves múltra visszatekintő német közösség él, amelynél a „nemzetiség békésen nyilvánul meg, úgy, ahogy más európai régiók esetében is kívánatos lenne”.

Bogdan Aurescu is azt hangsúlyozta: a romániai német kisebbség fontos összekötő elem a két ország kulturális és gazdasági kapcsolataiban, amely nagyban hozzájárul Románia megítélésének javításához, a német-román gazdasági kapcsolatok bővítéséhez.

Share.

About Author

Leave A Reply