Jöhetnek a szerb és ukrán vendégmunkások

0

Mivel az építőiparban némi túlzással alig maradt szakember, a vállalkozók javaslatára lépett a kormány, így jöhetnek a vendégmunkások, elsősorban a két, nem uniós szomszédos országból.

Jó évre számíthat az építőipar a lakásépítések, valamint a javarészt uniós forrásból finanszírozott mélyépítési beruházások felpörgése miatt az idén, annak ellenére is, hogy a tavalyi év 15 százalékos visszaesést hozott a 2015-ös eredményekhez képest.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint idén 2200 milliárd forint értékű lesz az ágazat összteljesítménye, ami bő 10 százalékkal magasabb a tavalyi eredménynél, de még mindig kevesebb a válság előtti utolsó év teljesítményénél.

Koji László a Magyar Nemzetben hangsúlyozta, gyakorlatilag minden szakmunka terén munkaerőhiány van, amelyet unión kívüli, harmadik országból lehetne pótolni.

Az ezt célzó javaslatukat kedvezően fogadta a kormányzat, így elhárult az akadály az elől, hogy Ukrajnából vagy Szerbiából érkezzenek vendégmunkások – mondta az ÉVOSZ elnöke.

(Fotó: pixabay.com/skeeze)

Share.

About Author

Leave A Reply