Jöhet a kivándorlási adó – ez csak az első lépés?

1

A lengyel kormány legújabb ötlete a kivándorlási adó bevezetése. Ez első lépésben a vállalatokat érintené, méghozzá azokat, melyek külföldre viszik a központjukat, de nem hivatalos hírek szerint ennél többről is lehet szó.

A lengyel kormány erősen fontolgatja egy kivándorlási adó bevezetését. Ez elsősorban a központjukat külföldre telepítő vállalatoknak szólna, ám sokan attól tartanak, hogy előbb vagy utóbb azoknak is fizetniük kell, akik külföldön vállalnának munkát.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Az elképzelésről a Rzeczpospolita alapján a napi.hu számolt be, azt írva, hogy az irányelv szerint a külföldre településnek állandó adótételei lennének. Az „exit adót” már az év végén bevezetnék.

A lengyel cégek (is) gyakran használják ki, hogy székhelyük jól időzített áthelyezésével elkerülhetik az adózást (főleg az ingatlanokkal összefüggő közterheket spórolják meg így).

Nem hivatalos források szerint az új adó nemcsak azokat terhelné, akik a cégüket viszik ki az országból, hanem azokat a polgárokat is, akik külföldön akarnak munkát vállalni, és ezért például meg akarnak szabadulni a varsói tőzsdén jegyzett részvényeiktől.

„Ha külföldön kezdek tanulni, ott is maradok”

Share.

About Author

1 hozzászólás

 1. Ez 1 vicc, Naiv álom a tirannosz lengyel kormánytól. A cégek minden jogi kibuvót nemzetközi szinten kijátszanak majd. Offshore számlán eddig se fizettek adót, meg lehet nyugodni.
  2) A polgárok meg úgy dobnák el a (rongyos) lengyel állampolgárságot, ahogy van. Mert Joguk van hozzá! Mindemellett uniós jog a szabad mozgás. Akár tanulási, praktizálási, alapos idegennyelv elsajátítás, vagy vállalkozási szándékkal is legyen.

  Ennyire bumburnyák, csőlátású, korlátozott koncepció a problémamegoldásra,
  Csak egy ilyen vadkeleti nyamvadt silány posztszoci sötét kelet-európai kormánynak juthat az eszébe.

  Kelet Európai társadalmi dialógus és konszenzus keresés = NIL.
  -> Problémamegoldó-képesség szintén.

Leave A Reply