A jó szakemberek mennek el a magyar építőiparból

0

Noha az ágazat fellendülőben van, szakemberből (pláne jó szakemberből) egyre kevesebb akad Magyarországon, ami komoly problémát okozhat a nagyon közeli jövőben is.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki gyorsjelentése szerint júniusban az építőipari termelés volumene 27,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi alacsony bázist, az épületek építéséé 26,1, az egyéb építményeké 29,6 százalékkal emelkedett. Az év első fél évében az építőipari termelés volumene 27,0 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

A Market Építő Zrt. vezérigazgatója szerint a jó fizikai munkaerő megszerzése és megtartása érdekében komoly verseny folyik, emiatt a munkaerő költsége meredeken emelkedik.

Te is mennél, de nem találtál még állást? Egyetlen kattintásra vagy közel 1000 ajánlattól!

Scheer Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy az építőiparban nagy probléma a nem megfelelő hatékonyság, ami már a recesszió előtt is megfigyelhető volt, de a minőségi munkaerő kivándorlása miatt tovább romlott a helyzet.

A jelenleg gyengébb kvalitásokkal bíró munkaerő bérköltsége kifejezetten magas, miközben hatékonyságuk nem fejlődött, ezt a problémát a kivitelezőknek kell feloldaniuk.

A kellő szaktudással rendelkező, minőségi munkát végző szakemberek megszerzése és megtartása érdekében nagyobb hangsúlyt kell fektetni a képzésükre – fogalmazott az MTI szerint a vezérigazgató.

(Fotó: pixabay.com/skeeze)

Share.

About Author

Leave A Reply