„Jó lenne olyan országba hazamenni, ahol…”

0

Vasárnap parlamenti választás lesz Magyarországon, melyre rekordszámú külföldön élő magyar jelentkezett. Ők, több mint 58 ezren a külképviseleteken adják majd le voksaikat.

A 2006-ban, pár héttel az államvizsgája után határátkelővé lett Wanda is elmegy szavazni. Élt Londonban, aztán Belgiumban, majd Hollandiában, végül 2014 óta ismét a brit főváros az otthona.

Az előző választás idején éppen Hollandiában volt, de nem merült fel benne, hogy szavazzon, mert úgy érezte, a magyarországi politika egyfelől nagyon negatív volt már akkor is, másfelől úgy gondolta, érzelmileg hátráltatná a külföldi beilleszkedésben.

Most vasárnap viszont elmegy voksolni, egyrészt mert a férje aktívan érdeklődik a politika iránt, így őt is ismét érdekelni kezdte, másrészt mert az utóbbi években elég sokan kérték a segítségét a kiköltözésben.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

„Mindenki arra panaszkodott, hogy nem jó otthon, nem jó a közhangulat, hiába dolgozol többet, ez nem látszik a fizetéseden, uram-bátyám mutyizás megy. Van egy negyvenéves ismerősünk, aki két gyerekét és a feleségét hagyta nemrég otthon azért, mert pénzt kell keresnie. Ezek olyan jelzések, amik világosan megmutatják, hogy nem jó irányba mennek otthon a dolgok” – mondta az Abcúgnak.

A harmadik ok a Brexit, ami szerinte egyértelműen annak a gyülőletkeltésre és idegenellenességre építő retorikának köszönhető, ami a magyarországi közhangulatot is ellepi.

„Ez nem egy jó irány, amiben most vagyunk. Jó lenne egyszer egy olyan országba hazamenni, ahol nem szomorú, meg stresszelő embereket látni. Az egész EU-ellenes, orosz befolyás alatt álló, propagandára épülő rendszernek szerintem nincs helye. Úgyhogy az ember igenis éljen a szavazati jogával és tegyen valamit” – jelentette ki Wanda.

„Érezni akarom, hogy volt beleszólásom”

Share.

About Author

Leave A Reply