„Jó lenne, ha magyarként nem kéne égnie az arcomnak”

0

A 14 éve Londonban élő és ott középiskolai matematika tanárként dolgozó Tamás négy éve nem szavazott a választáson, de előtte mindig voksolt, és idén is elmegy.

Tamás négy éve éppen egy ismerősét látogatta meg egy másik országban, és túl bonyolultnak tartotta az átjelentkezést, ezért 2014-ben nem szavazott, ám idén fog, elsősorban azért, mert bár szerinte a négy évvel ezelőttihez képest annyival nem lett rosszabb a helyzet Magyarországon, nem tetszik neki, ami otthon zajlik.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

„Nem a rendszer lett rosszabb, hanem több ember előtt lett világos, ami zajlik” – mondta az Abcúgnak, hozzátéve, hogy a határátkelők körében megduplázódott szavazási szándék azt jelzi, hogy nem túl elégedettek a kormány munkájával.

Tamás elsősorban a Magyarországon élő családtagjai és barátai miatt megy el szavazni, de azt sem tartja kizártnak, hogy egyszer hazaköltöznek a feleségével, és akkor másmilyen országba szeretne megérkezni.

„De az is jó lenne, ha magyar származásúként végre nem kéne égnie az arcomnak a korrupció miatt. Mert mostanában sajnos ezt elég gyakran tapasztalom” – jelentette ki.

„Jó lenne olyan országba hazamenni, ahol…”

(Fotó: pixabay.com/fill)

Share.

About Author

Leave A Reply