Jó hírek a Brexit utáni időkről

0

Azt még nem tudni, milyen feltételekkel lép ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból, de pár dolog már biztos, és ezek szinte mindegyike jó hír az országban élő uniós állampolgároknak, köztük a magyaroknak is.

A tavalyi adatok szerint 3,8 millió külföldi él Nagy-Britanniában. Most kiszivárgott hírek szerint a uniós állampolgárok a szigetországban maradhatnak, és változatlanul jár nekik az egészségügyi ellátás.

Emellett szükség esetén jár a szociális segély is, valamint kihozhatják családegyesítésképpen a legközelebbi rokonaikat – jelentette az InfoRádió angliai tudósítója.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Néhány nappal ezelőtt a Brit Iparszövetség javasolta, hogy a Brexit után munkanélküli segélyt ne kaphassanak Angliában a vendégmunkások, de úgy látszik, ezt az indítványt elvetették.

A britek persze nem önzetlenségből jószívűek, hanem elsősorban azért, mert nagyon komoly munkaerőhiánnyal küzdenek például az építőiparban, a mezőgazdaságban, az egészségügyben és a szociális gondozásban.

A vendégmunkások számára kedvező feltételeket nyújtó szabályokért cserében az angolok cserében elvárják, hogy az Európai Unió hasonló jogokat biztosítson a területén dolgozó briteknek, valamint annak a több százezer angolnak, aki nyugdíjasként Európa déli tájain, főként az olcsó Spanyolországban telepedett le.

Sírva röhögős: brit politikusok a Brexitről

Share.

About Author

Leave A Reply