Jó hír a németországi magyaroknak

0

Elég komoly a lakáshiány Németországban (is), nem csoda, hogy a napokban Angela Merkel kancellár bejelentette: a következő négy évben az állam összesen 6 milliárd eurót fordít új otthonok építésére.

Ebből az irdatlan összegből 1,5 millió bérlakás jöhet ki, és akkor még nem beszéltünk az adókedvezményekről és egyéb ösztönzőkről. Mindez jó hír az ott élő magyaroknak is, hiszen nyilván enyhíti a lakhatás költségeit.

NÉMETORSZÁGI MUNKÁK EGY HELYEN

Angela Merkel egyenesen úgy fogalmazott videóüzenetében, hogy Németország egyik legégetőbb problémája a megfizethető lakhatás. Olyannyira igaz ez, hogy (mint a Portfolió rámutat), tavaly Berlin világelső volt a lakásárak növekedésében.

Miközben a fővárosban több mint 20 százalékkal drágultak a lakások egy év alatt, nem sokkal jobb a helyzet Hamburgban, Münchenben és Frankfurtban sem, márpedig München közelsége miatt kifejezetten népszerű a határátkelő magyarok körében.

A lakásárak mellett értelemszerűen az albérletárak is elszálltak, ezt Berlinben hatósági úton próbálták meg kordában tartani.

Alternatív Magyarország egy német kisvárosban

(Fotó: pixabay.com/Unsplash)

Share.

About Author

Leave A Reply