Jó hír a magyar fiataloknak

0

Az Erasmus+ az Európai Unió egyik legsikeresebb programja. Mostantól egy elég komoly fejlesztést követően immár online is megtalálható, hogy még több diák és fiatal között hozzon létre kapcsolatot az európai országokban és az unió déli szomszédságában.

Az Erasmus+ virtuális csereprogram segítségével az uniós bizottság megkönnyíti az emberek közötti kapcsolatokat, különböző szociális hátterű fiatalokat ér el és elősegíti a kultúrák közötti megértést – mondta az EU oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős uniós biztosa.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Az online eszköz több uniós és azon kívüli országokból származó fiatal között fog kapcsolatot teremteni. Hidakat épít és segíti az olyan készségek fejlődését, mint például a kritikus gondolkodás, a médiaműveltség, a nyelvtudás és a csapatmunka – tette hozzá Navracsics Tibor.

A cél a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése, valamint az elkövetkezendő két évben legalább 25 ezer fiatal készségeinek fejlesztése digitális tanulási eszközök segítségével. Az összes tevékenység felsőoktatási programok vagy szervezett ifjúsági projektek keretében valósul meg.

A kezdeményezés az Erasmus+ program 33 tagországát, valamint a dél-mediterrán régió országait fedi le. Az Erasmus+ online változata kiegészíti a hagyományos mobilitási programot, és a jövőben a világ más régióira is kiterjeszthető.

La vida Erasmus

Share.

About Author

Leave A Reply