Jó hír a nagy-britanniai magyaroknak

0

Az Európai Parlament Brexit-ügyi koordinátora, Guy Verhofstadt szerint azoknak a külföldi EU-állampolgároknak sem kell majd automatikusan távozniuk Nagy-Britanniából, akik lekésik a tartós brit letelepedési engedély benyújtásának határidejét.

A jelenleg érvényes brit szabályozás alapján a törvényesen és életvitelszerűen Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után is maradhatnak az országban, de meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért – hivatalos elnevezéssel letelepedett jogi státusért – kell folyamodniuk a brit belügyminisztériumhoz. Ennek határideje 2021. június 30.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Brandon Lewis, a brit belügyminisztérium biztonsági és Brexit-ügyi államtitkára nemrégiben egy német lapnak azt mondta: azoknak a külföldi EU-állampolgároknak, akik ezt a határidőt megfelelő indok nélkül elmulasztják, „elvileg” távozniuk kell majd Nagy-Britanniából.

Guy Verhofstadt azonban a BBC rádiónak nyilatkozva pénteken elmondta: biztosítékokat kapott Londontól, hogy nem lesznek automatikus kitoloncolások – írta az MTI.

Búcsú a ferihegyi karámtól

Share.

About Author

Leave A Reply