A japánok furcsa rajongása

0

A japánokról sok furcsaságot hallottunk már, ám őszintén szólva azt eddig nem, hogy rajonganának a plüssállatokért. Pedig rajonganak, ráadásul nyilvánosan – számol be róla a Tokyo Reloaded blog.

„A japánok vonzódása a plüssállatokhoz legendás, a yurukyara jelenség ennek csak egy szelete, minden magára valamit is adó tinédzserlánynak fityeg két-három állatka az okostelefonján, és otthon valszeg egy szekrény, csak azért nem egy egész szoba, mert kevés a hely, van tele hasonlókkal.

Amikor felnőttkorba lépnek, a férfiak kicsit visszavesznek a lendületből, bár legtöbb salariman, ha megszorongatják, bevallja, hogy bizony neki is van otthon egy féltve őrzött és nem-is-olyan-kicsi akciófigura-gyűjteménye, de a nők minden hezitálás nélkül tovább rajonganak az édi plüssfigurákért. De mit ér a legjobb gyűjtemény is, ha csak a szekrény mélyén porosodik, vagy ha csak szűk baráti kör láthatja!

Egy környékbeli néni frappánsan megoldotta ezt a dilemmát és csináltatott egy kb. 80 X 40 X 40 cm-es üvegvitrint az utcafronton, ahol állandó plüssállat-kiállítást rendez a környéken lakók kedvéért.

Ennyi idős, jó 70+-os, korban már azért a nők is kevésbé vállalják fel, hogy a plüssállatokkal jobban kijönnek, mint az emberekkel, de ez a néni úgy tűnik, nem aggódós típus. Az is lehet, persze, hogy nem teljesen százas, pl. galambokat is etet.

Kövesd a Határátkelőt az Instagramon, mert akkor neked is és nekünk is jó lesz! 🙂

Annyit viszont mindenképpen el kell ismerni, hogy a tárlatait igényesen kurálja. Mindig egy határozott koncepció szerint rakja össze az aktuális kiállításokat, mint pl. Donald Kacsa vagy Snoopy Dog, és vizuálisan gondosan megkomponálja őket.

A kollekciókat általában szezonálisan cseréli, de érzékenyen reagál az aktuális történésekre is, pl. nem sok időbe tellett, míg a Nagy Pokemon GO kirajzás idején összeütött egy gyors időszaki Pokemon-kollekciót, sajnos erről nem született fotó.”

Sok másról viszont igen, ezeket is az eredeti posztban nézhetitek meg itt, ne hagyjátok ki!

Share.

About Author

Leave A Reply