A japán vidék titkai

0

A nagyváros és a vidék között minden országban komoly különbség van. Nem kivétel ez alól Japán sem, ahol a Tshabee in Japan blog szerzője jutott el Tokiótól kicsit távolabbra és elég érdekes dolgokat tapasztalt

„Kashiwazaki városba mentünk. Ez egy kb. 80 ezres város a Japán-tenger partján egy picit délebbre onnan. Leginkább arról híres, hogy itt található a Bourbon nevű japán édességgyár központja meg egy hatalmas atomerőmű.

Tokióval ellentétben itt ránézésre az emberek már inkább kertes házakban laknak. Bár az egy picit fura volt, hogy itt a kertek kisebbek, mint amiket odahaza láttam.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Korábban is feltűnt már, amikor átmentünk a vidéken egy-egy utazás közben, de csak most lett igazán lehetőségem testközelből ellenőrizni a helyzetet. 🙂

Maguk a házak viszont szép tágasak, mint otthon. És értelmezhető vastagsága van a falaknak, nem úgy, mint Tokióban. Meg a csukott ablakon nem fúj be a szél. Ez utóbbi nálam óriási jópont lett mióta Japánba költöztem. 😀

A helyiek nagyon kedvesek és közvetlenek, sokkal inkább, mint ahogy Tokióban tapasztaltam. Meg valahogy azt éreztem, hogy mindenki mindig nagyon izgatott körülöttünk. Ezt onnan lehetett tudni, hogy nagyon gyorsan és sokat beszéltek.

Persze valószínűleg ebben az egészben az is közre játszott, hogy a barátnőm anyukája (aki szintén velünk tartott) itt nőtt fel, és sok itt a rokona meg régi barátja.

Még a helyi életvitelről (meg közbiztonságról) annyit mondanék, hogy a barátnőm rokonai sosem zárják kulcsra a házukat. Kíváncsi vagyok, hogy Magyarország mikor éri el ezt a szintet. :P”

A teljes posztot jó sok képpel itt találjátok.

Mit keres a kürtős kalács Japánban?

Share.

About Author

Leave A Reply