Japán szuper képeken

0

A Tokyo Reloaded blog esetében immár hagyomány, hogy év vége / év eleje felé (mikor hogy sikerül), összeállítják a TOP10-es listát az adott év legjobban sikerült felvételeiből. Így történt ez idén is.

„Az idei Top 10-et illetve 25-öt relatív elég erősnek érezzük a korábbi évekhez képest. Érdekes, hogy a Top 10-ből hét kép három hosszúhétvégés út során született: Yamagatában a nyáron, Iriomotén szeptemberben és Shimane prefektúrában novemberben.

Ehhez jön még egy májusi kép Yakushimán, és egy Kyotoban, szegény Tokyóra, TOKYO Reloaded! pedig csak egy maradt. Itt már mindent lefotóztunk volna? Alig hinném…

Esős évszak

Ez a kép első körben nekem fel sem tűnt, Judit ragaszkodott hozzá, hogy bevegyük a Top 100-ba, de onnan aztán megállíthatatlanul feltört a Top 10-be is, mert elég jól visszaadja azt, hogy milyen érzés egy régi japán házban lenni, az esős évszak közepén

Miko

A mikok, a shinto szentély szüzei, manapság csak elméletileg, szokta ilyenkor mondani volt egyetemi professzorom, nem nagyon mutogatják magukat, így bosszankodtam egy kicsit, amikor megint lassú voltam és nem sikerült lefotóznom ezt a csinos mikot, amikor átsurrant a két épület között.

De szerencsére visszafordult, hogy megigazítsa a facipőjét és akkor elkaptam ezt a közel tökéletes mozdulatot az Izumo-szentély udvarán.

Üveg teaház

A teaház egy olyan toposz, amit minden, magára valamit is adó építész életében legalább egyszer megpróbál, ezt a darabot Tokujin Yoshioka tervezte, aki ugyan nem építész, hanem képzőművész, de azért egy elég jól sikerült üvegpavilont hozott össze, egy Kyoto felett lebegő teraszon, a Seiryu-den templom előtt.

Népszerű naplemente-néző hely, ezért még este is összevissza mászkáltak az emberek, de Judit nem rettent meg, exponált egy jó hosszút és nem bánta meg.”

Miként ti sem bánjátok meg, ha átkattintotok az eredeti posztra, ahol még egy csomó szuper kép vár rátok.

Share.

About Author

Leave A Reply