A japán szerelemhotelek titkos világa

0

Miközben a japánokat egyre kevésbé érdekli a szex, meglepően népszerűek az úgynevezett rabuhók, azaz az egyéjszakás kalandokra építő hotelek. Ezekben fotózott a belga Zaza Bertrand, érdekes sorozat lett belőle.

A Japán Családtervezési Szövetség még 2015-ben végzett egy felmérést, ami egészen elképesztő eredményt hozott. A 16-49 éves válaszadók közel felének (49.3 százalékának) semmilyen szexuális élménye nem volt a felmérést megelőző egy hónapban. Egy 2013-mas felméréshez képest még ez is 5 százalékpontos emelkedés volt.

Az okok különbözőek: a házasok közül a férfiak 21,3 és a nők 17,8 százaléka a túl sok munkát jelölte meg okként, de a férjezett nők 23 százaléka simán bevallotta, hogy túl macerásnak tartja a szexuális életet, míg a férfiak 17.9 százaléka azt mondta, őt egyszerűen nem érdekli az egész.

Ehhez képest a rabuhók, vagy szerelemhotelek egész komoly népszerűségnek örvendenek a távol-keleti országban, igaz, elsősorban a húszas, harmincas éveikben járók körében, akik közül sokan még mindig a szüleikkel, vagy egy nagycsaláddal élnek, és szükségük van egy kis privát térre és romantikára.

Már amennyi romantikával ezek a helyek szolgálni tudnak. A belga Zaza Bertrand képei ennek kapcsán azért bennünk vetnek fel kérdéseket. Az viszont elvitathatatlan, hogy ezek a hotelek a diszkréció magasiskoláját mutatják be: a vendégek automatából veszik a szoba használatára jogosító jegyet, és ha egyáltalán kapcsolatba kerülnek egy alkalmazottal, az mindig egy speciális, csak az egyik irányba átlátszó üvegen keresztül történik.

Ehhez képest Zaza Bertrand úgy vágott bele a kalandba, hogy az ilyen hotelekbe belépő embereket szólított meg. Nem meglepő módon nem sok sikerrel járt, így aztán inkább online próbálkozott.

Mint a képekből is látszik, így már több szerencséje volt. A felállás elég érdekesnek tűnik: az alanyok idejéért nem fizetett, de a szoba költségét ő állta, illetve kifejezetten azt kérte tőlük, hogy a fotókon ne legyen semmilyen konkrét szex, „inkább csak szuggesztívek legyenek”.

Érdekes módon azok, akik ráálltak meglepően nagy bizalommal fordultak a fotós felé, legtöbben kifejezetten örültek annak, hogy olyan képek készülnek róluk, amiket aztán elvihetnek magukkal.

Mivel Zaza Bertrand nem beszél japánul, ezért a kommunikáció kicsit döcögősen haladt, és komolyabb interjú sem készült a résztvevőkkel. Akik közül az egyik legérdekesebb az a férfi volt, aki arra kérte, hogy partner nélkül fotózza le.

A belga fotós először nemet mondott, de aztán belement, és nem bánta meg. Mint kiderült, a férfi csupán azt szerette volna, hogy örökítse meg őt a 60. születésnapján. „Nagyszerű, nagyon intim sorozat lett” – mondta utólag Zaza Bertrand, akinek a képeiből megszületett a Japán suttogások című könyv.

(Fotó: zazabertrand.com)

Share.

About Author

Leave A Reply