Jamie Oliver a Brexit áldozata?

0

Az embernek kezd az az érzése lenni, hogy lassan már mindenki mindent a Brexitre ken az Egyesült Királyságban. Most Jamie Oliver állt elő azzal, hogy hat éttermét is kénytelen bezárni a britek uniós kilépése miatt.

A Huffington Post szerint bezár a Jamie’s Italian Aberdeenben, Cheltenhamben, Turnbridge Wellsben, Richmondban és Londonban. Az étteremlánc vezetője szerint annyira megjósolhatatlan a piac és gazdaság alakulása Nagy-Britannia uniós kilépése miatt, hogy kockázatossá vált az éttermek fenntartása. A bezárások 120 dolgozót érintenek.

Állítólag a legnagyobb problémát a hozzávalók beszerzésének egyre magasabb költsége jelenti, amin nem segít semmit az sem, hogy a Brexit megszavazása óta folyamatosan ingadozik a dollár, az euro és a font árfolyama. És mivel a cég nem hajlandó rosszabb minőségű alapanyagokból dolgozni, ezért inkább az éttermeket zárják be.

Nem ez az első eset, hogy az ismert mesterszakács kénytelen bezárni a helyeit, két éve a csemegeüzletei egy részének kellett lehúzni a rolót, egy évvel korábban pedig a Union Jack-kocsmáiból kellett annyit bezárni, hogy ma már csak egy üzemel.

A cég nemzetközi terjeszkedését elvileg nem érinti a változás, de az Index megkereste a nem is olyan régen nyílt budapesti éttermet, ahol azt válaszolták, hogy megkapták a hírt a központból, de a budapesti éttermet egyáltalán nem érinti az angliai éttermek bezárása és információik szerint alapos átvilágítás előzte meg a végleges döntést.

(Fotó: Scandic)

Share.

About Author

Leave A Reply