Jachtház, amilyen még nem volt

0

Sokféle hajót bemutattak már, de olyat, amilyet a napokban zárult 60. Fort Lauderdale International Boat Show-n láthattak a szerencsések, még nem nagyon.

A Mansion Yacht névre keresztelt úszó valami ugyanis egyszerre hajó és ház, a maga 900 négyzetméterével ráadásul jó nagy is. A teljesen egyedi darabot úgy tervezték, hogy egy hatalmas háznak nézzen ki, amit négy hidraulikus láb segítségével ki lehet emelni a víz felszíne fölé.

A háromszintes Mansion Yachtban öt nagy hálószoba található, mindegyikhez saját fürdőszoba tartozik. Az egyik oldalán van egy 160 négyzetméteres, kifejezetten bulizásra, szórakozásra tervezett szabad terület.

A főfedélzeten található a hatalmas szalon, természetesen ahol csak lehet full üvegfelületekkel. Emellett itt van a nappali és a 12 fős étkező is, a létező legmodernebb konyha és a tényleg lélegzetelállító kilátást biztosító terasz.

Eggyel lejjebb rendezték be a privát mozitermet, amihez egy játékszoba is kapcsolódik, valamint itt található két lakosztály is. A tetőn az akadálytalan körpanoráma mellett egy bár és jacuzzi is akad.

A kilátás nyilvánvalóan pazar mindenhonnan, a monstrum (méretes) ökológiai lábnyomát 70 darab napelemmel próbálták meg csökkenteni.

A Mansion Yacht emellett a világ első, rozsdamentes acélból épült hajója, aminek fenntartása a gyártó cég szerint 25 százalékkal kevesebb, mint az üvegszálból készült jachtoké.

Szuperjachtot épít a Pininfarina

Share.

About Author

Leave A Reply