600 millió dollár a cápajacht

0

Bevallottan egy cápa ihlette azt a megajachtot, ami ugyan csak koncepcióként létezik még. Az 597 millió dollárra taksált hajó 150 méter hosszú, és sok minden egyéb mellett három medence, nyolc jet ski és három helikopterleszálló is van rajta.

A Prodigium névre keresztelt hajót az ókori római építészetet is ihlető forrásként felhasználva a Lazzarini Designs tervezte. A hatszintes jármű méreteiről sokat elárul, hogy saját „kikötője” van, azaz képes befogadni kisebb (maximum 30 méteres) jachtokat.

„A Prodigium a második, természet ihlette megajacht, amit Mr. Lazzarini tervez. Az elsőhöz egy hattyú adta az ösztönzést, míg ez a legújabb részben az ókori római építészetből, részben egy cápától kapta” – fogalmazott a Lazzarini Designs szóvivője.

A hajó felső része tényleg jól kivehetően egy cápát formáz, itt található egyébként a központi nappali. A szénszálból és alumíniumból készült hajón van két római oszlop is.

A hatalmas Prodigiumon rögtön három medence is elfért a különböző fedélzeteken, az egyikhez még egy kisebb vízesés is jutott. Emellett, mint már említettük, három helikopterleszálló és nyolc jet ski is helyet kapott rajta.

Odabent hatalmas közösségi terek, étkező, és 44 vendég (!) kényelmét szolgáló kabinok vannak.

Most már csak 600 millió dollár és pár év türelem kell(ene), hogy mindez a mién lehessen.

Luxuskamion a malajziai szultánnak

Share.

About Author

Leave A Reply