Itt élnek az ausztrál csúcsgazdagok

0

A Sunshine Coast és azon belül is a Noosa Heads az ausztrál gazdagok kedvelt lakó- és nyaralóhelye. Márpedig akit Ausztráliában gazdagnak lehet nevezni, az azért már világszinten is elég komoly pozíció – jegyezte meg az Ausztrália A-tól Z-ig blog ott járt párosa.

„Maga Noosa Heads remek környék, csodálatos tengerparttal, nagyon menő éttermekkel, folyó menti házakkal közvetlen csónakkikötési lehetőséggel, kiváló közbiztonsággal. És pl. olyan ingatlanokkal, amiket maguk az ingatlanosok sem tudnak felmérni.

Nekünk kissé már túlságosan is menő volt a környék, pláne közvetlenül Fraser Island után, de azért szívesen maradtunk volna pár napot belekóstolni milyen is egy ilyen high life helyen élni.

És ez még csak a kezdete a Sunshine Coast-nak, Noosa-tól délre haladva gyakorlatilag egymást érik a szebbnél szebb strandok, Coolum, Maroochydore, Mooloolaba és még néhány kiejthetetlen nevű.

Sunshine Coast után megérkeztünk Queensland fővárosába, Brisbane-be, ahol már többször is voltunk korábban, így azon kívül, hogy meglátogattuk néhány ottani magyar barátunkat, még a városba se mentünk be. Városokból már láttunk eleget, elégszer… 🙂

Kalandot keresel, vagy jobb életre vágysz külföldön? Válogass álláslehetőségek közül itt!

Következő megállási pontunk Gold Coast volt, ahol szintén csak egy éjszakát töltöttünk kedves barátunknál.

Bár Gold Coast az egyik kedvenc nyaralóhelye az ausztráloknak, mi nem repesünk érte igazán, mert egyrészt nem vagyunk túlságosan oda a felhőkarcolókért, másrészt strandokat sokkal szebbeket láttunk az utunk során.

Azt viszont el kell ismerni, hogy aki szereti a nyüzsgést, a jó időt, a floridai feelinget, annak Gold Coast fantasztikus hely.

Mi inkább a következő úticélunk mellett tesszük le a voksunkat, a kicsit hippi, de nagyon szerethető Byron Bay-nél. Nem mellesleg itt újra kipipálhattuk Ausztrália legkeletibb pontját az egyébként is csodálatos kilátást nyújtó világítótoronynál. Byron-ba szó nélkül bármikor odaköltöznénk!”

Természetesen ebben az esetben is érdemes elolvasni a teljes posztot, pláne, hogy tele van érdekesebbnél érdekesebb képekkel.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

Share.

About Author

Leave A Reply