Itt egy újabb kulcsfontosságú Brexit-időpont

0

Az Európai Bizottság főtárgyalója szerint nagyjából másfél évvel az Egyesült Királyság tervezett uniós kilépése után le kellene zárni az átmeneti időszakot. Most már a pontos dátumot is tudjuk ezek szerint.

Michel Barnier szerint az Európai Bizottság 2020. december 31-én zárná le a javasolt átmeneti időszakot a britekkel. A brüsszeli testület Brexit-ügyi főtárgyalója azt mondta, a kiválási egyezményt jövő októberre véglegesíteni kell, hogy a szigetország kilépésének tervezett, 2019. március 29-i időpontjáig a ratifikációra is legyen elegendő idő.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

Az Európai Bizottság a London által javasolt átmeneti időszak kapcsán kiemelte: az Egyesült Királyság ezalatt is része lenne a vámuniónak és az egységes piacnak, az országnak teljes körűen be kellene tartania a közösségi jogot, beleértve az újonnan elfogadott szabályokat, eleget kellene tennie a költségvetési kötelezettségeknek, illetve alá kellene vetnie magát az Európai Bíróság joghatóságának, miközben már nem vehetne részt az uniós döntéshozatalban.

A brüsszeli bizottság szerint az átmeneti időszakot egyértelműen meg kell határozni, és pontosan megszabott időtartamra kell korlátozni, s erről a kiválási egyezmény részeként meg kell állapodniuk a feleknek.

A most ismertetett irányelveket várhatóan januárban fogadja el az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Share.

About Author

Leave A Reply