Itt az új olasz stílusikon

0

A Tecnomar Evo 120 Ice White Edition névre keresztelt luxusjacht a funkcionalitás és a stílus, a műszaki hatékonyság és a modern dizájn sikeres házasítása.

A híres olasz gyártó legújabb hajója egy gyors behemót, amely régóta várt újdonságként jelent meg. A bemutatkozás ígéretesre sikeredett, és a 40 méteres ékszer hamarosan ázsiai túrára indul, hogy még többeket nyűgözzön le.

A Tecnomar legújabb csodája alumíniumból készült, és bár ez csökkentette a költségeket, az anyag ellenállása, rugalmassága jobb, mint valaha, az új ötvözetek révén erősebb és hosszabb élettartamú, így a jacht akár száz évet is megélhet.

A gyártó az alumíniumra esküszik és minden hajót egyénileg épít meg. A gyönyörű és összetett formájú hajótest a bonyolult ívekkel és mélyedésekkel nem lett volna könnyen kialakítható műanyagból anélkül, hogy több darabot használtak volna fel és a súllyal is gondok adódhattak volna.

Az új jacht olyan, mint egy lesimított szobor, és igazán jó teljesítményre képes, még nagy sebesség mellett is. És gazdaságos is, mivel tervezésekor a tengerészeti szempontokat vettek figyelembe. 26 csomós (vagyis majdnem 50 km/órás) sebességre képes, amely kényelmes hajózásra alkalmas. A hajótest formája és szerkezete sima utazást tesz lehetővé.

A jacht kinézete távolról is megragadja a figyelmet, ám közelebbről megnézve még szembetűnőbb a részletekre való odafigyelés, valamint a tapasztalat és tudás a dizájn minden egyes szintje mögött.

De hogy egy problémát is említsünk: a hátsó főfedélzeten nincs tolóajtó, pedig ez hasznosabb lenne, hiszen könnyebb kint tartani a forró párás levegőt, amikor a hajó a trópusokon jár.

Ami a belsőt illeti: a jachton található egy bár, összecsukható székekkel és nagyméretű televízióval. A hátsó részen, ahonnan csobbanni lehet, nagy tér áll rendelkezésre, és két lépcsősor vezet a fülkébe. Ennek oldala luxus tölgyfa burkolatot kapott, ami illeszkedik a fedélzethez is.

A napozón minden a kényelmet, a pihenést szolgálja, de partikat és üzleti tárgyalásokat is lehet itt bonyolítani. A figyelem középpontjában az egyedi medence áll, míg a hajó mindkét oldalán a relaxációt segítő lehetőségek vannak, amelyeket kikötve és menet közben is ki lehet használni.

A szalonban padlótól tetőig érő ablakok vannak. Négy hatalmas, háttérvilágítású Carrara márványlap található itt, amelyeket a belső építész különleges mintázatuk és árnyalatuk miatt választott ki. Ilyen márványból faragta ki Michelangelo a Dávid-szobrot.

Az étkezőben kör alakú asztalnál lehet elfogyasztani a finomabbnál finomabb falatokat és italokat. Tovább haladva a fedélzeten a konyha és a legénység helyisége található. A kabin kialakítása is egyedi, a nagy tapasztalat és az okos dizájn eredménye.

Az egyik kabinban pihenő sarok, pipereasztal és márvánnyal borított fürdőszoba van, a másik pedig masszázsszobaként szolgálhat.

Vallanak a szuperjachton dolgozó stewardessek

(Képek: tecnomar.com)

Share.

About Author

Leave A Reply