Itt az új James Bond-autó?

1

Az Aston Martin leleplezte új DBS Superleggerát. A 715 lóerős brit szuperautó turbófeltöltésű, V12-es motorral fut és simán versenyre kel a Ferrari 812 Superfasttal. Lehet, hogy a következő James Bond már ezzel fog száguldozni?

A DBS Superleggera 340 km/h-es végsebességével simán fenntartja a márka hírnevét mind a gyorsaság, mind a luxus terén. Ez a leggyorsabb, de a szabványoknak megfelelő modell az Egyesült Királyságban. Ennek megfelelő az ára is, gyenge 225 ezer font (82 millió forint).

A márkakereskedő hangsúlyozza, hogy az autó több, mint egy egyszerű, kézzel gyártott luxuscikk. A DBS név az 1967-ben először megjelenő névtáblára utal, amelyik két James Bond-filmben is szerepelt. A Superleggera névtag pedig a legfrissebb technológiákat jelentő olasz autóépítési módszereket idézi.

Andy Palmer vezérigazgató szerint a Vanquish S-et követő DBS Superleggera az Aston Martint „a szuper GT-k csúcsára röpíti”. Olaszországban a Ferrarira utalva azt is hozzátette, hogy az 5,2 literes, ikerturbó V12-es motorral hajtott kocsinak 20 százalékkal nagyobb teljesítménye van, „mint egy bizonyos piros autónak.”

A súly csökkentésével, alumínium házzal és szénszálas kasztnival lehet fokozni a sebességet. A Ferrari 812 0-100-ra ugyan fél másodperccel hamarabb gyorsul fel, de 80-ról 160-ra már az Aston Martin jobb, ami a főutakon és az autópályákon előzésnél kifejezetten előnyös lehet.

Marek Reichman kreatív igazgató szerint az autó szénszálas kialakítása nagyobb teret engedd a kreativitásnak, mint a fém, a legfontosabb kihívás pedig az, hogy az autó vizuálisan nagyon egyben legyen.

Egy londoni interjúban hozzátette, hogy a Superleggera név, amellett, hogy az 1958-ban bemutatott DB4 modellre utal, arra is rámutat, hogy a nagy rivális, az olasz Ferrari mostanában nagyon angol neveket választ a modelljeinek.

A modell exkluzivitását fenntartandó nem gyártanak majd belőle többet évi 7000 darabnál.

Új szuperautóval jön a Bugatti

(Fotó: astonmartin.com)

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply