Itt az ingyenpénz Olaszországban

0

Az egyik kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom ígérete volt, a napokban pedig már kérelmezhető is Olaszországban az alapjövedelem.

A juttatásért online, levélben, vagy kifejezetten ezért létrehozott regisztrációs központokban lehet folyamodni. Előzetesen úgy számolnak, akár 3 millió ember is kérelmezheti a másfél évig járó szociális támogatást.

Claudio Lavanga, a EuroNews tudósítója szerint nincsenek kígyózó sorok a központokban, mégpedig azért, mert a jogosultak már korábban időpontot foglaltak, éppen a tömeg elkerülése érdekében.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Az ún. “alapjövedelmet” az olasz állampolgárok, valamint a legalább tíz éve Olaszországban élő külföldiek kérvényezhetik, közülük is azok, akiknek éves bruttó bevétele nem haladja meg a 9360 eurót, a saját tulajdonban lévő esetleges lakásukon kívül nincsen 30 ezer euró feletti ingatlan vagyonuk, és bankszámlájukon nincsen több 6 ezer eurónál.

Korábban Finnországban is volt hasonló kezdeményezés, de ott nem jött be. A finneknél 2000 munkanélkülit választott ki véletlenszerűen az ország szociális ügyeket intéző ügynöksége, az érintettek nettó 560 eurót kaptak minden hónapban. Emellett kereshettek továbbra is munkát vagy saját vállalkozásokba is foghattak.

Csakhogy kiderült, az alapjövedelemben részesülők nem szerepeltek jobban a munkaerőpiacon, mint azok a kontrollcsoportban megfigyelt munkanélküli emberek, akiknek a sorsát szintén követték a kutatók.

A finneknél sincs ingyenpénz

Share.

About Author

Leave A Reply