Itt árulják a hosszú élet titkát

0

Mivel a japánok köztudottan sokáig élnek, így ha a hosszú élet titkát keressük, érdemes a távol-keleti ország környékén kutakodni. Amit azonban Tshabee talált, az még így is meglepetés volt nekünk.

„A három napos hakonei kiruccanás alatt nem csak fürödtünk a (majdnem) fagyban, hanem szántunk egy napot a hegy körbeutazására is, hogy megláthassuk a látnivalókat.

Ráadásul mivel olyan vonatjegyünk volt, amivel bármilyen közlekedési eszközt ingyen használhattunk a hegyen, ezt elég kényelmesen meg is tudtuk tenni. Legalábbis ahhoz képest, hogy mekkora tömeg volt…

Először Owakudani (Nagy Forrongó Völgy) felé vettük az irányt, ami a hegycsúcs közelében van. Gorából (a falu, ahol megszálltunk) egyenes út vezet fel odáig, egy valami félig kötél vontatta vonaton, majd pedig drótkötélen utazó kabinokban.

Ez a hely leginkább arról híres, hogy itt van a hakonei gyógyvíznek a (legnagyobb?) karabukija, ahol a forró gyógyvíz feltör a felszínre, és mivel ott hűvös van, ezért elpárolog.

KÖVESS MINKET A YOUTUBE-ON IS!

A Manza Onsennél is láttunk ilyet annak idején, ez viszont sokkal masszívabb volt. Nem tudom, hogy a képeken ez mennyire jön át, de kb. úgy nézett ki, hogy a fél hegyoldal folyamatosan gőzölgött, és az elpárolgó gyógyvízből kicsapódó kéntől teljesen sárga volt.

Itt árulják a japánok a hosszú élet titkát: a fekete tojást. Ez igazából sima tyúktojást jelent, amit a hegyből előtörő gyógyvízben főznek meg, és a vízben levő kéntől a tojás héja megfeketedik közben. Odabent viszont egy sima főtt tojás rejtőzik, amit teljesen nyugodtan meg lehet enni.

Annál is inkább, mivel állítólag ha megeszik egy ilyen tojást az ember, akkor 7 évvel tovább fog élni. (És hát ennek köszönhetően a hakonei szuvenírek nagyobbik fele fekete tojás színű / alakú…)

Igazából nem tudom, hogy milyen tudományos kutatások alapján jutottak erre a következtetésre, de azért biztos, ami biztos, (majdnem) hármat is megettem belőle. :D”

A teljes írást itt találjátok.

Tíz dolog, amit megváltoztatnék Japánban

Share.

About Author

Leave A Reply