Itt a legmenőbb Maserati Quattroporte

0

A Maserati Quattroporte GTS Nerissimóból – a Quattroporték királyából – összesen csupán 50 darabot gyárt az olasz márka. Az autóba a Maserati valaha volt legerősebb motorja, egy 530 lóerős, 3799 köbcentis V8-as kerül, amely percenkénti 2000-4000 fordulat között maximum 650 Nm nyomatékot ad le.

A nyolcsebességes automata ZF váltó precíz sebességváltást és optimális teljesítményt biztosít. Az intelligens vezérlőszoftver pedig a vezető stílusához alkalmazkodva módosítja a váltási mintákat.

A részlegesen önzáró differenciálmű fantasztikus tapadást biztosít még kiélezett helyzetekben is. Az olasz luxusszedán egy kicsit túlautomatizált is, a sofőr azonban az öt közül választhat olyan beállítást is, amely többet bíz a személyes vezetési képességeire. A manuális módot kivéve a kocsi felfelé magától vált.

Az új Quattroporte GTS Nerissimo külseje nagyban hasonlít az alapmodellére, néhány részletet azonban módosítottak: a tervezők eljátszottak a karbonbetétekkel és a bőr üléshuzatokkal is.

A végeredmény egy egyedi szedán, amelynek külseje és technikai megoldásai is sportosságot sugároznak. Az olasz gyártó különös figyelmet fordított a részletekre, a stílusra és a minőségre, nemcsak az autónál, de a kiegészítőinél is.

Ilyenek például a Maserati-szigonnyal díszített, összecsukható poggyászszállító dobozok vagy a sí- és snowboardszállító táskák.

Két csodaautó 8 millió dollárért

(Fotó: maserati.com)

Share.

About Author

Leave A Reply