Itt a legizmosabb Lamborghini

0

Az olasz gyár legújabb, Sian nevű modellje méltó a nevéhez, gyors, mint a villám és némi fantáziával még az elektromosságot is beleláthatjuk. A Lamborghini Sián ugyanis hibrid és nem csak a motorja brutális, de az ára is.

A Siánban az Aventador V12-es motorja dübörög egy új elektromos rendszerrel párosítva, benne egy szuperkondenzátorral, ez van ugyanis benne litium-ion akkumulátorok helyett, aminek két nagy előnye van: háromszor nagyobb a teljesítménye, viszont cserébe harmada a súlya.

Ráadásul így 785 lóerős lett az egység, amihez ha hozzáadjuk a hibridhajtást, akkor 819 lóerőt kapunk, amivel ez lett minden idők legizmosabb Lamborghinije, ami 2,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra, végsebessége pedig eléri a 350 km/h-t.

„A Sián nem csak a dizájnt tekintve hiperautó, motorilag pedig napjaink egyik legizmosabb járműve, de felvillantja annak lehetőségét is, hogy a Lamborghini legyen a holnap szuperautó márkája úgy is, hogy a hibridek terjedése egyre vonzóbb és elkerülhetetlenebb folyamat” – mondta az Automobili Lamborghini elnöke.

„A Lamborghini Sián az első lépés a márka elektromossá válásának útján és segíti a következő generációs V12 motorunk fejlesztését is” – tette hozzá Stefano Domenicali.

A Siánból összesen 63 darabot gyártanak (a számnak biztosan van valamilyen misztikus oka), darabja csekély 3,6 millió dollárba kerül majd, ami testvérek között is 1 milliárd forint körül van.

Az első golyóálló Bentley Bentayga

(Fotó: Lamborghini)

Share.

About Author

Leave A Reply