Ismét átesünk a ló túloldalára

0

Az elmúlt hónapok közbeszédének egyik leginkább meghatározó eleme a #metoo kampány (és minden, ami vele jár) volt. Szerintem mindenkinek megvan róla a véleménye, például Zuzzernek, a Kolbászkerítésország blog szerzőjének is. Le is írta.

„Pont az történik, amitől tartottam, ismét átesünk a ló túlsó oldalára. Értelmes embernek azt sokat ragozni nem kell, hogy a Weinstein-féle köcsögöket rács mögé kell juttatni, hogy a lakat is rájuk rohadjon, de valahol a józan eszünket is meg kellene őrizni közben.

Annak, hogy szavakért, nézésért feszítünk virtuális keresztre embereket, nem csak értelme nincs, de én a legsötétetebb cenzúra felé való elmozdulásnak értelmezem. Hagyjuk meg ezt a munkahelyeknek, ahol már most is csak derékszögben lehet közlekedni, miközben arra koncentrálsz, hogy az esetleges nőnemű kollégád nehogy észrevegye, hogy észrevetted, hogy nő….

Azt hiszem kábé 20 éves koromig engem is be lehetett volna börtönözni béna, szexista dumáért, sőt, ki tudja, lehet olyan is volt, hogy unwanted touch, mikor karon fogta az emberfia a másik ember lányát mondván „szasz gecó, teccő, kő kóla?”

Ezenkívül szex témájú idióta vicceket is mesélek néha, amiben a nők néha szőkék. Na most álljon már meg a fáklyásmenet, mert azt értem, hogy ez talán nem überfasza, de szerintem nem is főbenjáró bűn.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Például az értelmes csajok ilyenkor konkréten pofán vágtak, mert igaz nem vagyok szép, de legalább csúnya, így a gondosan kidolgozott csajozós szövegeimmel is nagyon-nagyon mérsékelt volt a siker.

Nem túl régen egy koncerten egy csaj végigtapogatta a seggünket, de nem állt meg a Föld a forgása. Tehát véleményem szerint túltoltuk, Béláim! Ahogy tapasztalom nem csak én látom így, hanem például pár száz francia színésznő, írónő és egyéb female artist. Nyílt levélben szólaltak fel a férfiak démonizálása ellen és a csábítás jogáért. No ezzel kapcsolatosan meg nem csak véleményem van, hanem kérdésem is.

Azok a hölgyek, akik – nagyon helyesen – szépen és szexin kiöltöznek, sőt, néha provokatívan ki is pakolják a polcra az árut, vajon milyen célból teszik ezt? Megnézhetem, vagy nem nézhetem meg? Ha nem, akkor minek rakta ki? Megannyi dilemma, amit egy férfi nem érthet. (…)

Komolyan mondom, fogalmam sincs milyen társadalomba fognak a gyerekeim belefelnőttesedni. A lányomtól írásos nyilatkozatot fognak kérni azért, hogy megszólíthassák? A fiamnak vérmintát kell majd adnia, mielőtt elhív egy lányt randira?

Errefelé haladunk, a nyugati ún. haladó világ kezd behátrálni egy kis zsákutcába, ahol lassan semmit se lehet majd csinálni, tilos lesz a flört, alkohol, cigi, kisbugyi, fedetlen boka, ésatöbbi. Ez pedig a burka világa, nem a miénk.

Nemhiába alkotta meg anno valaki a mondást, hogy a pokol felé vezető út jódindulattal van kikövezve. Még egyszer: nem a köcsög, erőszakos szarháziak világát kell fenntartani, hanem egy normális világot kell teremteni.

Ahol akit sérelem ér, kapjon jogorvoslatot, ahol a hazug, korrupt politikusok, erőszakos akárkik börtönben rohadnak el. Ahol mindenki úgy neveli a gyerekét, hogy annak eszébe se jusson nőkkel erőszakoskodni. De ehhez az út nem extremitásokon keresztül vezet. (…)

Kedves hölgyek, hadd nyithassuk már ki előttetek az ajtót, bókolhassunk, ha szépek vagytok, hadd gondolhassam már például azt, hogy egy 100 kg-os díjbirkózó, vagy súlyemelő hölgy alkata nem nőies, hogy vannak sportok, ami nem biztos nektek való (de csináljátok, ha akarjátok, viszont cserébe én megígérem, hogy nem leszek ritmikus sportgimnaszta), mert az veszik ki belőletek általa, amit mi férfiak szeretünk, a nőiességetek.

Hagyjatok minket férfinak lenne, fizetni az étteremben, megjavítani a csapot, felemelni a cementeszsákot.”

A teljes posztot itt találjátok, katt.

A kormány kutatóintézete szerint nem lehetsz boldog külföldön

(Fotó: pixabay.com/surdumihail)

Share.

About Author

Leave A Reply