Ismét a brit slágerlisták élén a Queen

0

Pontosan negyedszázad telt el azóta, hogy a legendás Queen együttes legutóbb a slágerlisták élén járt. Most Live Around The World című koncertalbumukkal kerültek ismét az élre – ez az együttes tizedik lemeze, amely ilyen magasra jutott.

A koronavírus-járvány a Queen tervezett koncertturnéját is lehetetlenné tette, a lemez részben éppen azért született meg, mert az együttes tagjai így szerettek volna köszönetet mondani a rajongóknak – írta meg a BBC.

A lemezen természetesen az együttes legtöbb nagy slágere szerepel, a záró dalt Sydneyben rögzítették. Érdekesség, hogy ez a Queen nyolcadik élő lemeze, ám az első, amin nem az 1991-ben elhunyt legendás Freddie Mercury énekel.

“Az egyes a kedvenc számom. Még mindig megdobogtatja az embver szívét” – mondta Roger Taylor dobos.

“Nagyon boldoggá tesz az album sikere. Hihetetlen, hogy ennyi év elteltével is ünnepelhetjük a Queen ikonikus zenéjét” – fogalmazott Adam Lambert.

“Mivel mindannyian azzal küzdünk, hogy élő koncerteket tarthassunk egy félelmetes ellenség uralta világban, tökéletes pillanatnak tűnt ez arra, hogy kiadjunk egy nagy gondossággal összeállított élő lemezt” – ezek már Brian may gitáros szavai.

A hivatalosan Queen + Adam Lambert néven turnézó formáció először 2009-ben lépett fel közösen, az amerikai előadó 2011 óta koncertezik rendszeresen a brit banda tagjaival, hatalmas sikerrel, hiszen már közel 4 millió ember előtt játszottak.

Kalandok Freddie Mercury szülőföldjén

(Fotó: queenonline.com)

Share.

About Author

Leave A Reply