Írországi magyarokkal találkozott az államtitkár

0

Méghozzá a Google ottani székházában, ahol egyebek mellett arról is beszélgetett velük a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, hogy miként lehetne jobban bevonni a magyar cégeket a digitális térbe.

Szabó László egyébként találkozott Pat Breen ír foglalkoztatásért és kis- és középvállalatokért felelős államtitkárral, akivel a gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről, valamint a kkv-k külföldi piacra jutásának támogatásáról beszéltek.

A magyar államtitkár szerint érdemes együttműködni, mert sok szempontból hasonló a két ország, amelyek viszonylag kis tagállamai az Európai Uniónak, de nagyon dinamikus fejlődésen mentek át az elmúlt években.

A Google írországi székházában a politikus több ott dolgozó magyarral is találkozott, és arról tárgyalt, hogy miként lehetne a magyar kkv-ket jobban bevonni a digitális térbe, hogy versenyképesek legyenek a digitális világban.

Szabó László tárgyalt Joe McHugh ír diaszpóra-politikáért és nemzetközi fejlesztésekért felelős államtitkárral is. Mivel 70 millió körüli az ír diaszpóra lélekszáma, miközben az ország lakosságszáma 5 millió, így az ezzel a helyzetből adódó kihívásokról és lehetőségekről tanácskoztak.

Share.

About Author

Leave A Reply