Ippúdó tesztelve

0

A japán ételekről talán több fogalmunk van itt Európában is, mint mondjuk a vietnamiakról, ezzel együtt (vagy éppen ezért) különösen érdekes a Tokyo Reloaded blog legutóbbi gasztrotúrája.

„Ippúdó, vagy teljes nevén Hakata Ippūdō (博多一風堂), az egyik legismertebb minőségi rámen-lánc, nem csak Japánban, de világszerte, hiszen van már New York-i, szingapúri, hongkongi és londoni éttermük is. (…)

Vasárnap kora dél nem egy tipikus rámenevős időpont, így probléma nélkül kaptunk asztalt. Mivel kyúshúi illetőségű cégről van szó, a tonkotsu (disznócsont) lé az alapértelmezés, de nem puristák és sok más típust is tartanak.

A teszteléshez persze egy „Shiromaru Classic”-ot kértünk, ez itt az alaprámen, de mellé berendeltem egy izgalmasan kinéző, fekete tányérban fekete leves! Kogashi Ajimiso-nak nevezett kompozíciót is, valami olyasmit jelent, hogy “pörkölt misó-íz”, amit állítólag csak ebben az éttermükben lehet kapni. Aztán kértünk mellé egy kis gyózát is, de csak mert finom.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Egyik sem okozott csalódást. A Shiromaru Classic egy nagyon egyszerű Hakata-stílusú rámen, vékony, kemény tésztával, bársonyos, szinte tejszerű szőke levessel, két vékony, de hibátlan szelet chashúval (göngyölt disznóhús) + kis zöldhagyma és fafüle-gomba. Abszolút vállalható, jó egyensúlyú, de meglepetésektől mentes darab volt.

A fekete rámen azért már izgalmasabb eset volt. Itt valahogy lepörkölhetik a miso-t, keményen kesernyés íze van a levének, már persze ha az ember meg tudja kóstolni, mivel tűzforró, és a leves tetején úszó vastag zsírréteg miatt ilyen is marad sokáig.

Így a levest inkább csak a men-en maradt csöppekből ízlelgettem, és csak amikor kaidamát (extra adag tésztát) kértünk, akkor sikerült égési sérülés nélkül belekanalaznom.

A hús is más volt egy kicsit: vastagabb és kevésbé zsíros, ezzel együtt némileg jellegtelen, de ez a leves zsírtartalmát tekintve némileg érthető volt. Volt még még hozzá egy fél tojás, egy kis nori (alga), kameboko (hallisztből készült kemény, tésztaszerű valami) és pár káposztalevél. Lendületes étek volt.”

A teljes posztot fotókkal itt találjátok.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

Share.

About Author

Leave A Reply