Ingyenes szállással marasztalná Ausztria a magyar ápolókat

0

Nagyon komoly gondot jelent Burgenlandnak az a magyar rendelkezés, mely szerint március 27-től minden Magyarországra hazatérő állampolgárnak 14 napos házi karanténba kell vonulnia. Válaszul most ingyen szállást kínálnak az ingázó magyaroknak.

Burgenland tehát ingyenes szállást kínál az Ausztriában maradó magyar ápolóknak, akik nincsenek kevesen, hiszen az ORF szerint a tartományban körülbelül 1.200-an dolgoznak idősotthonokban, ápolási otthonokban, vagy végeznek otthoni betegápolást. Közülük 201-en ingáznak Magyarországról.

Christian Illedits tartományi tanácsos arra szólította fel az otthonok üzemeltetőit, hogy haladéktalanul egyeztessenek magyar munkavállalóikkal, és kérjék meg őket, hogy maradjanak Ausztriában.

A tartomány ingyenes szállás, bónok, utalványok és más kedvezmények formájában is próbálja segíteni az ingázók önfenntartását.

„A felhívás azoknak is szól, akik korábban az ápolási területen dolgoztak, és akiknek ápolási asszisztensi és szakasszisztensi diplomájuk van. Őket arra kérjük, kapcsolódjanak be az otthonok és a mozgó ellátás fenntartásába!“ – közölte Christian Illedits.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Közben pénteken Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományfőnöke Sebastian Kurz kancellárhoz és Alexander Schallenberg külügyminiszterhez fordult a magyar munkaerő fontosságára hívva fel a figyelmet.

A magyarországi szabályok miatt Burgenland legalább a következő két hétre – főképp az egészségügyi és ápolási területen – olyan szakembereket veszít el, akikre most különösen nagy szükség van. Mindez tovább ronthatja a járványhelyzetet Burgenlandban – hangsúlyozta Hans Peter Doskozil.

A tartományfőnök szerint a magyar munkaerő nélkül a burgenlandi egészségügy működése nem tartható fenn a tőle elvárt szinten, ezért valamilyen megoldást kell találni arra, hogy Burgenland kivételt jelenthessen a szabály alól.

Őrült munkanélküliség és munkaerőhiány egyszerre Ausztriában

Share.

About Author

Leave A Reply