Ingyen teával invitálják a szoptatós anyákat

0

Magyarországon nem is olyan régen hatalmas vita kerekedett abból, a szoptatós édesanyák nyilvános helyen hogyan és miként etethetik meg babájukat, egyáltalán, tehetnek-e ilyet. Ausztráliában most egy kávézó meglehetősen markánsan foglalt állást a kérdésben.

A sydney-i The Willows Kávéház és Borbár tulajdonosa ugyanis úgy döntött, szívesen helyet ad a kismamáknak. Mi több, nem csak helyet, de ingyen teát is ad nekik, miközben sem rendelniük, sem külön kérniük nem kell – csak üljenek be és relaxáljanak.

Natala Bain maga is kismama, így személyesen is tapasztalja, hogy a szoptatás bizony néha komoly kényszerhelyzet: „Nemrég született az első gyerekem, és úgy gondoltam, így a helyes. Tényleg csak annyiról van szó, hogy szívesen látjuk a szoptatós kismamákat” – nyilatkozta.

A felirat tavaly nyár óta van kint, de csak azután járta be az internetet, hogy valaki márciusban megosztotta a Facebookon. A reakciók nagy része pozitív volt, akadt olyan kommentelő, aki szerint több ilyen helyre lenne szükség, míg egy másik szerint ez egy „csodálatos ötlet”.

Natala Bain az ötletet egy brit kávézótól vette, amely hasonló feliratot tett ki a bejárata elé még 2014-ben.

Persze nem lenne a Facebook a Facebook, ha nem lenne valaki, aki egy ilyen kezdeményezést sem tart elégnek. Akad például olyan, aki azt vetette fel, hogy miért csak a szoptatós kismamákat invitálja, azokat miért nem, akik cumisüvegből etetik a gyermeküket.

„A felirat arra szolgál, hogy tudtára adja az édesanyáknak, hogy itt kényelmesen szoptathatnak. Az üvegből etetés nem kérdés a jelenkor társadalmában” – válaszolta Natala Bain.

Mindez azért is érdekes, mert nem csak Magyarországon zajlik vita a nyilvános szoptatás körül, hanem például az Egyesült Királyságban is, ahol sok étterem és kávéház arra éri az anyákat, hogy ilyen esetben teljesen vagy részben takarják el magukat.

Általában véve is meglehetősen nagy a vihar a témában, de Kanadában például törvény rögzíti, hogy a nők bárhol és bármikor megszoptathatják gyermeküket.

Share.

About Author

Leave A Reply