Ingyen szállás és egy aranyos kisváros Ausztráliában

0

Végére ér az ausztrál legeket bemutató kaland, miként véget ért az Ausztrália A-tól Z-ig blog szerzőinek 29 ezer kilométeres nagy országkerülő autós körútja is, melyről kisebb sorozatban adtunk hírt mi is. Az utolsó részben a legjobb ingyenes szállást és egy nagyon kedves kisvárost mutatnak be a szerzők.

„Legjobb ingyenes szállásunk – Robyn Falls (Northern Territory)

Az utunk során ahol csak lehetett, próbáltuk ingyen megúszni a kempingezést, amire Ausztráliában igen sok lehetőség van, különösen a nagyobb városoktól távol, akár természetvédelmi területeken is. Ráadásul némelyik ezek közül meseszép helyeken található.

Számunkra a legfantasztikusabb a Robyn falls melletti kis vadregényes parkoló volt, Darwin fele tartva. Akkor már 3 hónapja voltunk úton, és kezdett elfogyni a szuflánk. Egyre gyakrabban voltunk ingerültek, a napi több száz km kocsiban ülés kezdett roppant fárasztó lenni, éreztük, hogy merülnek le az elemeink.

Már nem volt messze Darwin, de igazából pont nem egy városra vágytunk, hanem arra, hogy kicsit megállhassunk valahol és ne kelljen semmit tervezni, sehova menni, semmit sem csinálni. Egyszer csak megláttunk egy kis táblát az út szélén, amely a számunkra ismeretlen Robyn Falls irányát mutatta. (…)

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

Észrevettük, hogy az út mellett folyó kis patak partján, egymástól elszeparált, majdhogynem privát placcok vannak, amiket szépen elfoglaltak a kempingező családok. Kivéve egyet. A legszebbet.

Először csak egy szendvicsezésre álltunk meg, de ott akkor éreztük, hogy elég, kész, muszáj megállnunk egy kicsit pihenni. Úgyhogy kézifék be, függőágy ki, fagyűjtés ON, és egy óra múlva már teljes zenben pihentünk a kellemesen csordogáló patak mellett, Andi a függőágyban, én meg a bongó dobbal a kempingszékben.

Ott fogalmazódott meg bennünk, hogy bármennyire is tartani kell az itinert, nincs mese, rendszeresen meg kell állni semmit sem csinálni, nincs értelme túlpörgetni az élményközpontjainkat.”

Legkedvesebb kisváros – Esperance (Western Australia)

„Szóval az úgy volt, hogy 3 napba telt átautóznunk Ausztrália egyik legkietlenebb területén, a Nullarboron (itt is a név kötelez: Null Arbor, azaz Fa egy szál sem). (…)

A háromnapos autózás után az első utunkba eső „város”, Norseman, óriási csalódás volt a lepukkant, elhagyatott ’vadnyugati’ városképével, gyakorlatilag menekültünk onnan.

Ebben a letargikus, mi jöhet még, ide lőjetek hangulatban sikerült aztán fél nap múlva megérkeznünk a Remény kisvárosába, a közel 10 000 fős Esperance-ba. Nagyjából 5 perc alatt zártuk a szívünkbe a helyet, a remek kis tengerparti piknikező asztalokkal, aranyos kávézókkal, igazi ’no worries’ mentalitású, kedves emberekkel együtt.

Már ez is elég lett volna pár kellemes nap eltöltéséhez, de ha még hozzátesszük, hogy van egy rózsaszín tó, egy 30 km-es tengerparti körút hófehér homokos türkiz vízű strandokkal, egy igazán remek kézműves sörfőzde (Lucky Bay Brewery), egy elképesztően egyedi halbőrkikészítő kisüzem (na ezt a kifejezést sem hiszem, hogy bárki is leírta volna korábban), ésatöbbi, ésatöbbi. Egyszóval nem gyenge hely Esperance, na. Oda még visszatérünk valamikor.”

A teljes posztot itt találjátok, szokás szerint rengeteg fantasztikus képpel.

Kalandot keresel, vagy jobb életre vágysz külföldön? Válogass álláslehetőségek közül itt!

Share.

About Author

Leave A Reply