Ingyen hotelkarantén a külföldről hazatérő magyaroknak

0

Egy siófoki szálloda ingyenes karanténné alakult át, így próbálva meg segíteni azoknak a külföldi munkából hazatérő magyaroknak, akik valamilyen oknál fogva otthon nem tudják elkülöníteni magukat.

Megnyitotta szállodája kapuit a siófoki Napfény Hotel üzemeltetője. A hotelben a technikai személyzet felügyeli az épületet és osztja ki az ételeket, amiket bedobozolva az egészségügyi protokollnak megfelelően kesztyűben és maszkban visznek a vendégek ajtaja elé.

Az üzemeltető Tóth Gergely a Borsnak azt mondta, már feladta korábbi reményét, hogy április végére visszatérhet minden a régi kerékvágásba a turizmusban.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Például az egyik Ausztriából hazatért vendég édesanyja mindössze 200 méterre él a hoteltől, de fia nem akarta kockáztatni az 59 éves asszony egészségét, ezért kihasználta a lehetőséget és beköltözött a hotelbe a karantén idejére.

„Először kilencen érkeztek, a második napon már húszan, az első hét végére pedig már több mint ötvenen voltak. Az első vendéget 17-én fogadtam, azóta pedig már 55-en vannak” – mondta Tóth Gergely.

„Az egyik szobában három barátnő húzza meg magát, de van, aki egy kutyával, egy pár pedig a cicájukkal érkezett. Próbáljuk feldobni a bezártságot, néhány napja egy meglepetés erkélykoncerttel kedveskedtünk nekik. (…) Rengeteg szeretetet kapunk viszonzásul, ami lelkileg nagyon feltölt” – tette hozzá.

A szállodában egyébként főleg európai országokból hazatérők vannak, de az üzemeltető szerint akadnak, akik Vietnamból, vagy a Maldív-szigetekről érkeztek.

Ingyenes szállással marasztalná Ausztria a magyar ápolókat

Share.

About Author

Leave A Reply