Íme, John Travolta hotel méretű háza

0

Az elmúlt években (nem teljesen függetlenül felesége, Kelly Preston betegségétől, majd halálától) John Travolta elkezdte alaposan átalakítani ingatlanportfólióját. Ennek részeként 5 millió dollárért most megválik egyik hatalmas házától.

Jó 30 éve tévedt először a maine-i Islesboro szigetére John Travolta, méghozzá Kirstie Alley társaságában (ők ugye együtt játszottak a Nicsak, ki beszél!-filmekben).

Az egyébként szintén szcientológus színésznőnek akkor a sziget déli felén volt egy háza és az akkor friss házas John Travoltának (és feleségének, Kelly Prestonnak) annyira megtetszett a hely, hogy végül 1991-ben megvettek ott egy közel 20 hektáros birtokot, rajta egy szállodaméretű házzal.

Az 1904-ben egy bankárcsaládnak épült udvarház tervei a Peabody and Stearns irodát dicsérik. A vásárlás után Travoltáék nekiálltak és alaposan átalakították, elsősorban belülről.

Talán kár volt, mert (legalábbis a mi ízlésünknek) rémesen csicsás lett némely része, a színkavalkádtól például kiég a szemünk. Pedig a tervekért a jónevű Christopher Boshears felelt, de szerény (és nem szakértő) véleményünk szerint kissé túltolta.

A ház egyébként kicsit tényleg olyan, mint egy angliai vidéki szálloda, a foyerben például több kis, intimnek szánt, beszélgetésekre alkalmas rész is akad, a nappaliban pedig a hatalmas kandalló ragadja meg a figyelmünket, már ha el tudjuk azt szakítani a rémes színű ülőgarnitúrától.

Az étkezőben több mint egy tucat ember fér el kényelmesen a hatalmas asztal mellett.

Érdekesség, hogy noha a házban három szinten 20 hálószoba van, ezekhez csupán hét fürdőszoba tartozik. A második szinten található 14 vendéghálóhoz például összesen négy fürdőszobát terveztek.

A harmadik szinten van egy gyerekszárny könyvtárral, osztályteremmel, étkezővel, kis színházszobával és négy tematikus (Pén Péteres és hercegnős is akad köztük) hálóval.

A ház ugyan viszonylag messze van a parttól, de a birtoknak van vízkapcsolata egy kis kikötővel. Mi több, tartozik hozzá egy kocsiszín, ahol John Travolta régebben egy 1977-es Rolls Royce-t tartott, amivel a szigeten furikázott.

Világsztárok magánrepülői

(Fotó: Realtor.com)

Share.

About Author

Leave A Reply