Ilyen még nem volt: párbajra hívták a UKIP-vezért

0

Zseniális videóba botlottunk a YouTube-on, amin a Nagy-Britanniában élő lengyel Jan Żyliński hívja ki kardpárbajra a bevándorlókat előszeretettel ostorozó Nigel Farage-t.

Jan Żyliński nem akárki, apja, Andrzej Żyliński herceg 1939-ben (egyébként sikeres) lovasrohamot (!!) vezetett a Lengyelországot megtámadó nácik ellen, amivel 6000 zsidó életét mentette meg.

A kedves papa tehát lengyel hős, a fiának pedig elege lett abból, hogy a UKIP vezetője állandóan a bevándorlókat ostorozza, így a videón apja kardját elővéve jelenti be: tisztában van vele, ki kell állnia népe mellett.

„Elegem lett a lengyeleket ebben az országban érő hátrányos megkülönböztetésből. A legidiótább példa, amit hallottam, Nigel Farage-tól származik, aki a bevándorlókat okolta az M40-es autópályán tapasztalható dugó miatt” – közli ékes angolsággal Jan Żyliński.

Ezért aztán kardpárbajra hívja ki a politikust, úgy, „ahogyan azt egy XVIII. századi lengyel arisztokrata és egy angol úriember tenné”, méghozzá a Hyde Parkba.

A hajnal nyilván ködös lesz aznap…

(Noha messze nem ilyen romantikus, de azért ide tartozik, hogy Jan Żyliński azt is felajánlotta, hogy ha Nigel Farage inkább azt választja, szívesen leáll vele egy televíziós szópárbajra is, még a májusi parlamenti választás előtt.)

Share.

About Author

Leave A Reply