Ilyen lett a modernizált Elvis és Marilyn Monroe

0

James Dean hipster lett, Elvis Presley kicsit Justin Bieberre hajaz, Marilyn Monroe elegáns wamppá vált egy digitális művészeket tömörítő csoport újraértelmezésében. Érdekes kísérlet, van, aki kifejezetten tetszik, ám olyan is akad az ikonok között, akit egyáltalán nem így képzelnénk.

Tetovált hipsztert faragtak James Deanből, az 1955-ben autóbalesetben elhunyt legendás színész egyik megkülönböztető jegye, a fehér póló – farmer kombó természetesen megmaradt, ám a szakáll nekünk kissé határeset.

A Hollywood legnagyobb sztárjait átalakító csapat Elvis Presleyből kicsit Justin Bieberre emlékeztető alakot faragott, amitől nem vagyunk oda, igaz, a legendás hajzat megmaradt, és varázsoltak neki egy kis borostát is és egy fülbevaló is befigyel.

Marilyn Monroe ellenben nagyon tetszik, az elegáns végzet asszonya kinézet jól áll neki, és a többiek (Audrey Hepburn, Richard Burton és Grace Kelly) is jól néznek ki.

A választás azért éppen rájuk esett, mert 2000 filmrajongó őket szavazta meg a legnagyobb hatású stílusikonoknak a színészek között. (Érdekes, hogy míg a nőknél Marilyn Monroe elsősége nem nagyon kérdőjelezhető meg, a férfiaknál az az Elvis Presley végzett az élen, akinek azért énekesi hagyatéka jelentősebb, mint a színészi.)

Az átalakítással (az ötletgazda Samsung által) megbízott csapat vezető designere, Quentin Devine elmondta, nem hasraütésszerűen dolgoztak, hanem konzultáltak Will Brookerrel, a kulturális tanulmányok professzorával.

„Az Ok nélküli lázadó James Dean volt a hipster prototípusa, ő hozta létre az időtlenné vált tinédzserkülsőt, a farmer-fehér póló-dzseki kombinációt – a szomorú szemű, összetört szívű fiút” – mondta Quentin Devine az Expressnek.

Share.

About Author

Leave A Reply