Ilyen lesz Manhattan első nyilvános strandja

0

A világ egyik kereskedelmi, pénzügyi és kulturális központja sok mindenről ismert, speciel a strandjairól (alighanem érthető okokból) kevésbé. Hogy igény lenne-e rá, az egy jó kérdés, mindenesetre a helyiek úgy döntöttek, a válasz igen.

Pályázatot írtak ki a majdan (a tervek szerint 2023 tavaszától) megnyíló partszakasz fejlesztésére, ami az első nagyobb közpénzből zajló hasonló beruházás lesz a Battery Park kiterjesztése óta, márpedig az a 70-es években volt…

A Gansevoort Peninsula Park tervezett költségvetése 70 millió dollár. A Hudson folyó környékének fejlesztését végző alap elnök-ügyvezetője szerint ez a strand az egész projekt egyik legfontosabb eleme.

“Köszönhetően partnerünknek, New York városának, hogy támogatja ezt a kezdeményezést, ami így a Hudson River Park legnagyobb összefüggő zöldterülete lesz” – hangsúlyozta Madelyn Wils.

A terület egyik végén homokos partszakaszt alakítanak ki, míg a többi részen füveset, de lesz sportpálya, kutyafuttató, piknikező és jó sok napozóágy is a 2,2 hektáros területen. A cél emellett az, hogy a kajakosok és a kisebb hajókkal sportolni vágyók is innen induljanak el a folyón.

A Heatherwick Studio tervezett egy “Kis szigetet” is, ami voltaképpen egy botanikuskert 35 különböző fával, 65 fajta bokorral és 270 féle egyéb növénnyel.

A kínaiak megépítik a jövő városát

Share.

About Author

Leave A Reply