Ilyen lehet a repülőkön a business class

0

A koronavírus alapjaiban változtatta meg a repülést. Elsősorban azért, mert sok légitársaság a csőd szélére (vagy annál is mélyebbre) került, miközben az is világos, hogy a repülés a járvány után már nem lesz ugyanolyan, mint előtte.

Az sem csoda, ha különböző dizájncégek egyre-másra állnak elő az ötletekkel arról, milyen lehet a repülés a Covid utáni időszakban. A londoni Factorydesign nevű cég most azt próbálta meg kitalálni, milyen lesz a business class a jövőben.

Az Air Lair egyszerre biztosítja a privát szférát, a személyes higiéniát (aminek nyilván kiemelt szerepe van és lesz), az egyedi légkondicionálást, világítást és szórakozást – és ami egyáltalán nem mindegy, a jelenlegi repülőgéptestekbe is befér.

Nem nagy ördöngösség kitalálni, hogy az ötlet alapját alighanem a főleg Japánban divatos kapszulahotelek adhatták és meg kell mondjuk, nekünk eléggé bejön elsőre az ötlet, abszolút el tudjuk képzelni magunkat egy ilyenben, ami azért nem minden modern ötletről mondható el.

„Az ötlet alapelve az volt, hogy minden utasnak legyen egy saját kis fülkéje. A koncepció az, hogy minden fülkének lenne saját teteje, ami a többi kiegészítővel, bútordarabbal kényelmes utazást biztosít” – mondta Peter Tennent, a Factorydesign igazgatója.

Összességében az ötlet meglehetősen szimpatikus, meglátjuk, mi lesz belőle.

Új-Zélandról jön a repülés reformja?

(Fotó: Factorydesign London)

Share.

About Author

Leave A Reply