Ilyen könyvtár még nem volt

0

Egy fiatal számára egy állásinterjúra elmenni drága mulatság lehet. Szép, elegáns ruhát kell beszereznie, és aktatáskára vagy kézitáskára is szükség van az önéletrajznak és az egyéb iratoknak.

New Yorkban segítséget nyújtanak mindehhez. A városi közkönyvtár biztosítja, hogy megfelelően legyen felöltözve az állásra jelentkező – már ha nincs nagyobb könyvtári tartozása 15 dollárnál.

A New York-i Riverside Könyvtárból ugyanis nemcsak könyveket lehet kölcsönözni, hanem nyakkendőket és táskákat is az olyan fontos alkalmakra, mint az állásinterjú vagy a diplomaosztó ünnepség.

Az ötlet Michelle Lee fejéből pattant ki tavaly. A fiatal könyvtáros akkor diákoknak segített felkészülni a főiskolai interjúkra vagy a részidős munkák előtti meghallgatásokra.

A városi közkönyvtárnál többféle projekttel lehet pályázni, amelyek a könyvtárba járó közösségnek segítenek valamilyen módon – ezek között vannak családi programok és újságok digitalizációja is.

Idén több mint 300 ötletet nyújtottak be, és ezek közül 25-öt választanak ki, amely aztán megkapja a támogatást a megvalósításhoz.

Michelle Lee ötletét természetesen támogatásra érdemesnek találták, így elindulhatott a program. A könyvtárban a tinédzserek és a fiatal felnőttek segítséget kapnak az önéletrajzuk és a jelentkezésük megírásához, és abban is, hogy mit vegyenek fel.

„Sok fiatal a könyvtárunkban nem tudja, hogy mi lenne a megfelelő öltözet, vagy egyszerűen csak nem rendelkezik ilyennel” – mondta a CNN-nek az ötletgazda, aki szerint sokaknak még dossziéjuk sincs a papírjaiknak, nem hogy aktatáskájuk.

„Nem engedhetik meg maguknak az ilyen kiegészítőket, így azt akartam, hogy hozzájussanak ezekhez” – mondta a lány, aki egy tucatnyi táskát vásárolt, és bocsátja őket kölcsönbe. Az állásinterjúhoz nyakkendőket, csokornyakkendőket és díszzsebkendőket is lehet bérelni.

A programban természetesen nem csak a fiatalok vehetnek részt, az mindenki előtt nyitott.

A New York-iak és a gazdagság

(Fotó: New York Public Library)

Share.

About Author

Leave A Reply